ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Συμμαχία Ηπειρωτών» για καύσιμα και οδό Νιάρχου

Εικόνα του άρθρου «Συμμαχία Ηπειρωτών» για καύσιμα και οδό Νιάρχου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2018, 15:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις θέσεις της κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου γνωστοποιεί αναλυτικά η παράταξη της αντιπολίτευσης «Συμμαχία Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα. Στη συνεδρίαση αυτή δύο ζητήματα απασχόλησαν τους συμβούλους: η ακριβή τιμή της χονδρικής πώλησης για το πετρέλαιο κίνησης (υψηλότερη από την τιμή λιανικής πώλησης) εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου και το έργο της ανακατασκευής της οδού Στ. Νιάρχου.

«Είναι διεθνής πρωτοτυπία η χονδρική τιμή του καυσίμου να βγαίνει ακριβότερη από την λιανική. Επίσης, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να προμηθεύονται τα νοσοκομεία της χώρας πετρέλαιο κίνησης κι όχι θέρμανσης για θέρμανση και κλιματισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων. Κάνουμε διεθνείς διαγωνισμούς με νομικό πλαίσιο που δικαιολογεί να δίνει διαφορετικές μέσες τιμές το παρατηρητήριο τιμών και διαφορετικές οι υπηρεσίες της περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων ακόμα» αναφέρει η παράταξη, αναγνωρίζοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

Για την οδό Στ. Νιάρχου, για την οποία το περιφερειακό συμβούλιο πήρε την απόφαση να υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ, η «Συμμαχία Ηπειρωτών»  εκφράζει τη διαφωνία της για το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει πρόσβαση των κατοίκων Σεισμοπλήκτων και Νεοχωρόπουλου στη νέα οδό. Επίσης σημειώνει ότι «η πρόταση της νέας οδού δεν υπόκειται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, όπως το ρυθμιστικό σχέδιο του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και είναι αποκομμένη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back