Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συμφωνία για στέγαση ως τέλος Οκτωβρίου

Εικόνα του άρθρου Συμφωνία για στέγαση ως τέλος Οκτωβρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2016, 14:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αυτό που σε γενικές γραμμές είχε ανακοινωθεί, ότι δηλαδή ο σχεδιασμός είναι μέχρι τέλος Οκτωβρίου να μην υπάρχουν σκηνίτες στον καταυλισμό του Κατσικά, συμφωνήθηκε οριστικά, με χρονοδιαγράμματα, χτες.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ύπατης Αρμοστείας, διοίκησης και προσφύγων κράτησαν παραπάνω από ένα μήνα, με τη γραφειοκρατία (της Ύπατης Αρμοστείας) να είναι η βασική αιτία της καθυστέρησης, όχι τόσο του σχεδιασμού, όσο οποιασδήποτε δέσμευσης για μεταστέγαση. Το σχέδιο είναι αυτό περιέγραψε πριν από λίγες μέρες ο υπεύθυνος της Ύπατης Αρμοστείας στα Γιάννενα, Μαρκ Μπουόνο: ένα τμήμα θα μετακινηθεί σε άλλους καταυλισμούς στην Ελλάδα ή και σε ξενοδοχεία κ.λπ., ένα τμήμα θα αρχίσει να μετεγκαθίσταται σταδιακά στην Αγία Ελένη, όσο αυτή ετοιμάζεται, ενώ ταυτόχρονα, θα τοποθετούνται οικίσκοι στον καταυλισμό. Ο τελικός στόχος πάντως είναι «σε λίγο καιρό να μη βρίσκεται κανείς στον Κατσικά», σύμφωνα με τον κ. Μπουόνο.

Η συμφωνία με χρονικά σημεία, είναι και ένα από τα αιτήματα των προσφύγων, οι οποίοι δεν προχώρησαν προχτές στην απόφαση που είχαν πάρει για νέα πορεία, προς τα Γιάννενα. Μένει φυσικά να τηρηθεί, καθώς όσο ο χειμώνας πλησιάζει, οι σκηνές περισσότερο μοιάζουν με απειλή, παρά με στέγη…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back