ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συμβασιούχοι ΠΓΝΙ: Περιμένοντας αποφάσεις

Εικόνα του άρθρου Συμβασιούχοι ΠΓΝΙ: Περιμένοντας αποφάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2023, 12:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το δικαστήριο απέρριψε για τυπικούς λόγους τη διατήρηση των ασφαλιστικών μέτρων των 150 συμβασιούχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η ΑΣΥ-ΠΓΝΙ καλείς την έκτακτη συνέλευση σήμερα, στις 12.30 στο ΠΓΝΙ και κατηγορεί τη διοίκηση ότι «ποτέ δεν έκανε χρήση της δυνατότητας που έδινε ο νόμος εδώ και 2 χρόνια, για 3μηνες παρατάσεις, εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν επιλέγει η ίδια την παραμονή των συμβασιούχων αλλά αυτή επιβάλλεται από την δικαστική απόφαση».

Εξηγεί εκτενώς τις θέσεις της και αναλύει τους λόγους της στάσης της διοίκησης (ένας από αυτούς ότι σύμφωνα με οδηγία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για όσους συμβασιούχους παραμένουν με δικαστική απόφαση στην εργασία τους δεν αναγνωρίζονται οι τριετίες), αλλά και ότι ακόμα και αν υπογραφεί σήμερα ο διαγωνισμός της εκχώρησης των υπηρεσιών, θα χρειαστούν 6 ως 8 μήνες για υπογραφές με τον ανάδοχο.

Σημειώνει ότι αύριο, 25 Οκτωβρίου συνεδριάζει η διοίκηση με θέμα την παράταση  των συμβάσεων έως 31-12-2023. «Ας αναλογιστούνε τις ευθύνες τους» τονίζει η ΑΣΥ ΠΓΝΙ και συμπληρώνει: «Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν οι τραγικές απάνθρωπες εμπειρίες συναδέλφων που δούλεψαν σε εργολάβο, με εκβιασμούς, απειλές υπό το φόβο της απόλυσης, απλήρωτη υπερεργασία, παραποίησης της οικογενειακής κατάστασης και πλέον με  13ωρα, εμπειρίες  που έχουν καταγραφεί στην συλλογική συνείδηση όλων των εργαζομένων του ΠΓΝΙ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back