ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Συμβάλλατε στην αναγέννηση της εμβληματικής βιομηχανίας»

Εικόνα του άρθρου «Συμβάλλατε στην αναγέννηση της εμβληματικής βιομηχανίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2023, 16:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα εγκαίνια των νέων δύο μονάδων της «Δωδώνης» έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ημερήσιας επίσκεψής του στα Γιάννενα.

Ο κ. Μητσοτάκης και η ακολουθία του έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο εργοστάσιο, στον Άγιο Ιωάννη. Τον συνόδευε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, ενώ στην είσοδο τον υποδέχθηκε η διοίκηση της εταιρίας και ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Βιτάλης, ο οποίος είναι και πρόεδρος στη Διεπαγγελματική Φέτας. Μαζί του ήταν επίσης οι βουλευτές κ.κ. Κεφάλα, Τασούλας, Αμυράς, Καλογιάννης, στελέχη της ΝΔ, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης κ.α.

Την τελετή (με «νίκας τοις βασιλεύσι») έκανε ο μητροπολίτης Μάξιμος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως η επέκταση της επιχείρησης και τα νέα προϊόντα «σημαίνουν ανάπτυξη» και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πρόσθεσε ότι «εσείς και οι συνεργάτες σας κοπιάσατε (γι αυτή) τα τελευταία χρόνια».

Ο κ. Βιτάλης στην ομιλία του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τήρηση «της υπόσχεσης για τη Διεπαγγελματική Φέτας» και τη λειτουργία της και πρόσθεσε ότι «πράττετε το καλύτερο δυνατό, αυτό κάνουμε και εμείς».

Ο διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Παναγιωτάκης παρουσίασε προϊόντα και τις νέες μονάδες, είπε πως στόχος της επιχείρησης είναι «να είναι η πρώτη επιλογή των καταναλωτών» και ευχαρίστησε το προσωπικό. «Είμαστε κομμάτι της Ηπείρου και θα συνεχίσουμε να είμαστε», κατέληξε.

Ο Γιάννης Δεκόλης, πρόεδρος των μετακινούμενων κτηνοτρόφων ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για φοροαπαλλαγές (φόρος μεταβίβασης) και το ηλεκτρονικό μητρώο αγροτών και εκμεταλλεύσεων και ζήτησε ακόμα περισσότερη στήριξη στη φέτα, γιατί, όπως είπε «αν τη χάσουμε θα χαθούν πολλοί παραγωγοί». Έκανε και αναφορά στον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη ως «ακούραστο».

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός απέδωσε τα εύσημα στη διοίκηση γιατί, όπως είπε «συμβάλλατε στην αναγέννηση της εμβληματικής αυτής βιομηχανίας και πολλαπλασιάσατε τα χαμόγελα», ενώ αναφέρθηκε με θετικό τρόπο και στον κ. Καχριμάνη για τις πρωτοβουλίες στον πρωτοβάθμιο τομέα.

Είπε δε ότι «και εμείς φροντίζουμε πάντα να στηρίζουμε την όμορφη Περιφέρειά σας με κάθε τρόπο».

Στη συνέχεια έγιναν τα εγκαίνια με το απαραίτητο κόψιμο της κορδέλας.

Οι δύο νέες παραγωγικές μονάδες θα στηρίξουν την παραγωγή των νέων φυτικών προϊόντων Plant’d και την υποσυσκευασία σκληρών τυριών.

Επίσης έχει κατασκευαστεί και ένας μεγάλης χωρητικότητας αποθηκευτικός χώρος ψυγείων.

Πρόκειται για επένδυση περίπου 2 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει εξοπλισμό με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, κτίριο εμβαδού 1.100 τ.μ με προδιαγραφές για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back