ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Συλλυπητήρια για τον Αναστάσιο Τσίνα

Εικόνα του άρθρου Συλλυπητήρια για τον Αναστάσιο Τσίνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2024, 13:40
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ψήφισμά του αποχαιρετά τον Αναστάσιο Τσίνα, καθηγητή του τμήματος Γεωπονίας, κοσμήτορα και πρώην πρόεδρο (πρύτανη) του ΤΕΙ Ηπείρου.

Η πρύτανης Άννα Μπατσιστάτου «εξήρε την προσωπικότητα, το διεθνές επιστημονικό κύρος, το ακαδημαϊκό ήθος, το διακεκριμένο ερευνητικό και διδακτικό έργο τού Αναστασίου Τσίνα, ο οποίος διετέλεσε πρ. πρύτανης και αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου καθώς και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής της Νέας Αριστεράς στο νομό Ιωαννίνων, αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και εκτίμηση ως μια πολύ ζωντανή και πληθωρική

προσωπικότητα που συνεργαστήκαμε άρτια για την ουσιαστική αναβάθμιση του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και των γεωπονικών σπουδών».

Μήνυμα έστειλε και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης:

«Η συμβολή του στην ένταξη των Τμημάτων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπήρξε καθοριστική. Διετέλεσε επικεφαλής σχετικής αντιπροσωπίας και επέδειξε υψηλές διοικητικές ικανότητες και ακαδημαϊκό ήθος. Η συμμετοχή του στο Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι το 2022, διαμόρφωσε λύσεις για την ομαλή ενσωμάτωση των διοικητικών υπηρεσιών και των ακαδημαϊκών τμημάτων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η δυναμική και συνεχής παρουσία του στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου διέπονταν από στοιχεία κριτικής σκέψης, συγκροτημένου λόγου και σύνεσης που αντανακλούσαν υψηλή διοικητική ικανότητα».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «ο πρόωρος και αιφνίδιος χαμός του αγαπητού συναδέλφου και συνεργάτη, αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στις καρδιές όσων τον γνώρισαν. Ο Αναστάσιος Τσίνας υπήρξε εξαίρετος δάσκαλος και συνεπής ακαδημαϊκός με έντονη ακαδημαϊκή και κοινωνική παρουσία».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back