Σύλλογος ΟΤΑ: Διαμαρτυρία για την κατάταξη εργαζόμενων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2024, 16:04

Ο σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι «πρώτα συγχωνεύει υπηρεσίες και κλείνει δομές με το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) όπως έχει κάνει η κυβέρνηση σε σχολεία και νοσοκομεία και τώρα κόβει τα επιδόματα των προϊσταμένων ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης για οικονομία κλίμακας».

Αφορμή είναι ένα έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας που ζητάει από τα πρώην νομικά πρόσωπα και όσα παρέμειναν σε ισχύ, να ενημερώσουν αν «μέχρι την Παρασκευή θα έχουν καταταχθεί και τοποθετηθεί οι υπάλληλοι (στο νέο Οργανισμό του Δήμου) ενώ οργανισμός δεν υπάρχει».

Ένα αποτέλεσμα είναι ότι θα περικοπεί έτσι το επίδομα ευθύνης.

«Το σωματείο μας, έγκαιρα προειδοποίησε τη Δημοτική Αρχή ότι οι συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων ήταν δεδομένες και ότι έχει ευθύνη να συντονίσει τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να μην πληρώσουν ‘τη νύφη’» οι εργαζόμενοι. Μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες έχουν παραλύσει εν όψει ψήφισης του νέου ΟΕΥ, ο ΟΕΥ δεν έχει ψηφιστεί, ούτε καν υπάρχει εισήγηση για την ψήφισή του που είναι προγραμματισμένη σε 2 μέρες».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back