Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ κατά Δήμου Κόνιτσας

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ κατά Δήμου Κόνιτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2021, 16:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει ξανά για τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας, αυτή τη φορά όμως τον Δήμο Κόνιτσας

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι τον περασμένο Ιούλιο ο Δήμος πήρε απόφαση για για πρόσληψη τεχνικού ασφαλείας, ο οποίος θα καταθέσει την γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου σε δύο μήνες από την υπογραφή της σύμβαση.

Τονίζει επίσης ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την αποτίμηση των ΜΑΠ και του γάλακτος σε χρήμα, για περασμένες χρονιές που δεν έχουν αποδοθεί στους εργαζόμενους.

Κατηγορεί τον Δήμο ότι περιμένει να παρέλθει η διετία για να παραγραφούν οι αξιώσεις των εργαζόμενων, αλλά την ίδια στιγμή «έχει εισπράξει τα αντίστοιχα ποσά από τους δημότες μέσω των ανταποδοτικών».

Ακόμα, κατηγορεί τον Δήμο ότι δεν καταβάλλει υπερωρίες που οφείλει στο προσωπικό, καθώς και αποζημιώσεις για εκτός έδρας και ημερήσιες ποσότητες γάλακτος.

«Ο,τιδήποτε αφορά παροχές και μισθούς στους εργαζόμενους αντιμετωπίζεται ως προαιρετική δαπάνη από τη δημοτική αρχή Κόνιτσας, η οποία προφανώς θεωρεί ότι θα προστατεύσει την υγεία των συναδέλφων μας βγαίνοντας στα κανάλια και ευχαριστώντας τους για την εργασία τους δημοσίως, την ίδια ώρα που από την αρχή της θητείας τους αφήνει να δουλεύουν απροστάτευτοι» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back