Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συλλαλητήριο κατά του «αστυνομοσχεδίου»

Εικόνα του άρθρου Συλλαλητήριο κατά του «αστυνομοσχεδίου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2021, 14:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συλλαλητήριο καλούν φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και φορείς, στις 10 Φεβρουαρίου, 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία, την ώρα που θα έρχεται προς ψήφιση ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

«Μετά από σχεδόν ένα μήνα συνεχόμενων και κλιμακούμενων κινητοποιήσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις, με χαρακτηριστικές τις εικόνες της προηγούμενης εβδομάδας, μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου-έκτρωμα από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας-με εξαίρεση τα στελέχη της ΝΔ- μετά από αποκλεισμούς ιδρυμάτων πανελλαδικά αλλά και περιστατικά συλλήψεων, διώξεων και σκληρής καταστολής, η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε την επιλογή να καταθέσει νύχτα το επίμαχο νομοσχέδιο με ακόμα πιο σκληρές διατάξεις. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να περάσουν τα σχέδιά τους. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε τις σπουδές και τις ζωές μας» τονίζουν μεταξύ άλλων και ζητάνε την άμεση απόσυρση του νόμου, να μην περάσει η ρύθμιση για πανεπιστημιακή αστυνομία και «κυμαινόμενες» βάσεις εισαγωγής, ενιαία ψηφοδέλτια κ.α.

«Η αναβάθμιση των σχολών γίνεται με προσλήψεις προσωπικού και αύξηση χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών και όχι με διαγραφές και όρια φοίτησης στα ν+2 και ν+3, μέτρο που αν σκεφτεί κανείς πως ο ΜΟ αποφοίτησης στις περισσότερες σχολές ξεπερνά τα όρια που θέτει το υπουργείο γίνεται φανερό τι αποτελέσματα θα έχει για την προοπτική χιλιάδων επί χιλιάδων φοιτητών, πετώντας τους εκτός των πανεπιστημίων» αναφέρουν επίσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back