ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Σύγκλητος: Χωρίς ελάχιστη βάση, αλλά με «βέλτιστο αριθμό εισακτέων»

Εικόνα του άρθρου Σύγκλητος: Χωρίς ελάχιστη βάση, αλλά με «βέλτιστο αριθμό εισακτέων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2021, 11:44
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει εκφράσει τη διαφωνία της με το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και με την πιο πρόσφατη απόφασή της, υπενθυμίζει αφενός ότι το πανεπιστήμιο είναι αυτοδιοίκητο (τουλάχιστον μέχρι να επανέλθουν τα συμβούλια διοίκησης…) και αφετέρου, ότι επιλέγει να προσδιορίσει «βέλτιστο αριθμό εισακτέων για τα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» και όχι συντελεστή για την ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ).

Σημειώνει επίσης ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα ορισμένων τμημάτων που είχαν χαμηλή βάση εισαγωγής, ενέκρινε τις προτάσεις τους να υιοθετήσουν συντελεστές κάτω του 1.0.

«Οι επιλογές αυτές έγιναν υπό την πίεση που δημιουργεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο κατά τη γνώμη μας δεν στηρίζεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια» αναφέρει.

Επιπλέον, η σύγκλητος επισημαίνει ξανά ότι το παρατεταμένο κλείσιμο των ιδρυμάτων έχει δημιουργήσει πολλά κενά στο χειμερινό και εαρινό εξάμηνο, «δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά το τρέχον έτος».

Ζητάει από την πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο με ασφάλεια:

  • Να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού, που εμπλέκεται σε εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα
  • Να πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι (rapid test) όλων των εμπλεκομένων στην εκπαίδευση.
  • Να ενισχυθεί οικονομικά το ίδρυμα για να αντιμετωπιστούν οι επιπλέον λειτουργικές ανάγκες του.

Η ασύγκλητος καλεί το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής λειτουργίας του ιδρύματος. Δηλώνει ότι «θα συνδράμει με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος σε αυτή την κατεύθυνση, υλοποιώντας μια σειρά μέτρων, τα οποία εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία του πανεπιστημίου με τη φυσική παρουσία καθηγητών, φοιτητών και εργαζομένων».

ΣΧΟΛΙΑ
Γιάννης
Εδώ γίνεται πόλεμος και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ζητάνε να βγούνε έξω να μαζέψουν μαργαρίτες.... Θα περιμένετε προτεραιότητα έχουν αυτοί που προσφέρουν στην πραγματική οικονομία και μετά εσείς...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back