ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συγκέντρωση κατά προστίμων

Εικόνα του άρθρου Συγκέντρωση κατά προστίμων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2021, 15:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενους-ες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των προστίμων και διώξεων ατόμων που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, στις 6 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

«Η κυβερνητική επιδρομή εξελίσσεται με πρωθυπουργικές και υπουργικές εξαγγελίες, ΦΕΚ απαγορεύσεων κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων, επίκληση του Ποινικού Κώδικα, αποφάσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, και το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Η κρατική τρομοκρατία, οι απαγορεύσεις, η επιβολή των εξοντωντικών προστίμων παραβιάζουν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και όπως μαρτυρούν και οι δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοϊδη, στοχεύουν να διατηρηθούν και μετά την πανδημία» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης: Και άλλο πρόστιμο σε μέλος του ΜΛ ΚΚΕ

Σημειώνει ακόμα ότι ξεκινά καμπάνια «για τη στήριξη όσων διώκονται και όσων έχουν υποστεί πρόστιμα από την αστυνομία για τη συμμετοχή τους σε κινηματικές δράσεις συμμετείχαν στις δράσεις που καλούσαν οργανώσεις και φορείς του κινήματος» και καλεί εργατικά σωματεία, φοιτητικούς, συλλόγους, συλλογικότητες «να στηρίξουν τη δράση της παράλληλα με τους δικούς τους αγώνες. Ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους-ες τους ανέργους-ες να σπάσουμε το κλίμα του «φόβου» της καταστολής που καλλιεργεί η κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back