Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συγκέντρωση κατά εξορύξεων

Εικόνα του άρθρου Συγκέντρωση κατά εξορύξεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2023, 12:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην ενεργειακή λεηλασία, καλεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις εξορύξεις στην Ήπειρο, αύριο Τρίτη 28/2 στις 12:30 στην κεντρική πλατεία.

Αφορμή είναι η ημερίδα που διοργανώνει το ΤΕΕ και η Energean. Η συνέλευση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι πρόκειται ουσιαστικά για «κλειστό συνέδριο προώθησης των εξορύξεων» και όχι διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

«Τη στιγμή, λοιπόν, που αυτοί θα παρουσιάζουν την ελλιπή (αντί)περιβαλλοντική μελέτη, αποκρύπτοντας τις πραγματικές επιπτώσεις, και θα αφηγούνται το παραμύθι τους περί φτηνού φυσικού αερίου, εμείς επιλέγουμε να συγκεντρωθούμε σε ανοιχτό δημόσιο χώρο, στην Περιφέρεια, αλληλεπιδρώντας ουσιαστικά με την κοινωνία και συζητώντας για το τι πραγματικά είναι οι εξορύξεις και τι επιπτώσεις θα επιφέρουν στις ζωές όλων μας» τονίζει.

Όλη η ανακοίνωση είναι εδώ

Στη συγκέντρωση καλεί και η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο. Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει: 

  • Ο πρώτος μύθος λέει ότι «περπατάμε ή κολυμπάμε»  πάνω στον «μαύρο χρυσό» κι έχουμε την «μεγάλη ευκαιρία» που θα σώσει τη  χώρα, τον τόπο μας και το λαό της περιοχής μας από την φτώχεια.
  • Ο δεύτερος μύθος αφορά τη «δίκαιη ανάπτυξη», τις επενδύσεις που θα έρθουν, την ευημερία,  τους κόμβους μεταφοράς ενέργειας, τις νέες θέσεις εργασίας.
  • Ο τρίτος μύθος είναι  ότι «η Ελλάδα έχει την «γεωστρατηγική ευκαιρία» αξιοποιώντας τις  τριβές στις σχέσεις Η.Π.Α. – Τουρκίας. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο  μύθο που μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία ιστορικών διαστάσεων τον  ελληνικό λαό και τους λαούς της Αν. Μεσογείου».
Από τη διαδικασία αυτή δεν έχει να ωφεληθεί το παραμικρό ο λαός της Ηπείρου κι όλος ο ελληνικός λαός. Θα συνεχίσει να πληρώνει ακριβά το  πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια.



Τέλος, αυτές τις μέρες η Greenpeace "τρέχει" χορηγούμενη ανάρτηση στο facebooκ, κατά των εξορύξεων στην Ήπειρο.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3