Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σχολικά γυμναστήρια με απινιδωτές

Εικόνα του άρθρου Σχολικά γυμναστήρια με απινιδωτές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2017, 21:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μαθήματα πρώτων βοηθειών πήραν σήμερα περίπου 30 καθηγητές σχολείων της πόλης μετά από πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία σε συνεργασία με το Τμήμα Σαμαρειτών του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων διοργάνωσε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο.

Το σεμινάριο αφορούσε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις, χΧρήση και διάδοση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους.

Μέρος του σεμιναρίου παρακολούθησε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ανέφερε πως η δημοτική αρχή έχει θέσει στόχο την αναβάθμιση των χώρων εκγύμνασης των μαθητών στα σχολεία μια σειρά παρεμβάσεων.

«Φυσικά και ευχόμαστε να μη χρειαστεί ποτέ αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Κι αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα εδώ. Οι καθηγητές εφοδιάζονται με γνώσεις πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών με πρωταρχικό σκοπό την πρόληψη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

Πέραν της εκπαίδευσης, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει φροντίσει ήδη να εξοπλιστούν τα κλειστά  γυμναστήρια των σχολείων με απινιδωτές.

«Είναι ευχή όλων μας να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Η τοποθέτηση των απινιδωτών και η εκπαίδευση των ενδιαφερομένων όμως γίνεται για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάποιο πιθανό συμβάν», επισήμανε η πρόεδρος της Σχολής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βούλα Τσίλη. Στο σεμινάριο το παρών έδωσαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μιχάλης Ράπτης και ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back