Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απινιδωτές σε επτά σχολικά γυμναστήρια

Εικόνα του άρθρου Απινιδωτές σε επτά σχολικά γυμναστήρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2018, 20:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επτά σχολεία της πόλης θα έχουν στο εξής απινιδωτές στα κλειστά τους γυμναστήρια.  Τα μηχανήματα παρέδωσε ο Δήμος Ιωαννιτών στους διευθυντές των σχολείων, ενώ έναν ακόμα παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό. Το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών ήταν αυτό που εκπαίδευσε τους καθηγητές (οι οποίοι πήραν σχετικό πιστοποιητικό) στη χρήση των μηχανημάτων, καθώς και στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), τις πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις, καθώς και την πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς. Όλα αυτά έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε ειδικό σεμινάριο. 

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας συγχάρηκε τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  τονίζοντας τη σημασία να γνωρίζουν οι καθηγητές τα βασικά στις πρώτες βοήθειες. «Φυσικά και ευχόμαστε να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθούν αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και γι' αυτό η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό προκείμενου οι καθηγητές μας να εφοδιαστούν με γνώσεις πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών με πρωταρχικό σκοπό την πρόληψη» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας. Η πρόεδρος της επιτροπής Βούλα Τσίλη ευχαρίστησε τόσο τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο σεμινάριο όσο  και το Τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού για την εθελοντική του συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ευχήθηκε «και άλλοι εκπαιδευτικοί να ενδιαφερθούν και να εφοδιαστούν με γνώσεις πρώτων βοηθειών». 

Τέλος, τόσο ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Μιχάλης Ράπτης, όσο και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκος Γερασιμίδης, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στη συνεργασία  με το Δήμο Ιωαννιτών σε θέματα εκπαίδευσης, καλώντας ταυτόχρονα την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετέχει ενεργά σε τέτοιες δράσεις.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back