ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σχολεία έξω από την πόρτα του ΕΣΠΑ

Εικόνα του άρθρου Σχολεία έξω από την πόρτα του ΕΣΠΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2017, 00:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο νέες σχολικές υποδομές στην Ήπειρο βρίσκονται ένα βήμα πριν πάρουν τον δρόμο της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ μετά την αξιολόγηση που έκανε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Πρόκειται για το νηπιαγωγείο στην έκταση των παλιών στρατιωτικών φούρνων στην οδό Ελένης Ζωγράφου στα Γιάννενα, με προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ, και για το ειδικό δημοτικό σχολείο στην Άρτα, με προϋπολογισμό στα 3,8 εκατ. ευρώ.

Η προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών να χρηματοδοτήσει μέσω του ΕΣΠΑ και την ανέγερση δημοτικού σχολείου στο Νεοχωρόπουλο, δεν είχε happy end. Κάτι που ήταν σχεδόν αναμενόμενο, δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 7,4 εκατ. ευρώ, όταν ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για την κατασκευή ή βελτίωση σχολικών υποδομών από το επιχειρησιακό πρόγραμμα δεν ξεπερνά τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το νέο νηπιαγωγείο στους παλιούς στρατιωτικούς φούρνους, η δημοτική αρχή είχε επιδιώξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα την παραχώρηση του οικοπέδου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το υπουργείο είχε πει «ναι» θέτοντας όμως κάποιους δεσμευτικούς όρους. Ο πιο βασικός σχετίζεται με την ολοκλήρωση της κατασκευής του νηπιαγωγείου μέσα σε πέντε χρόνια. Σήμερα η έκταση των πρώην στρατιωτικών φούρνων χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back