ΓΙΑΝΝΕΝΑ

(Σχεδόν) μόνοι τους είπαν πολλά και διάφορα

Εικόνα του άρθρου (Σχεδόν) μόνοι τους είπαν πολλά και διάφορα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2017, 10:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων ενέκρινε στη χτεσινοβραδινή του συνεδρίαση το τεχνικό πρόγραμμα έργων για το 2018. Η έγκριση του προγράμματος έγινε χωρίς τη συμμετοχή τεσσάρων από τις πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες αποχώρησαν για διάφορους λόγους. Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, έμεινε μόνο η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» η οποία εκπροσωπείται από τον επικεφαλής Άρη Μπαρτζώκα και τον σύμβουλο Δημήτρη Πάνου.

Από τη μια μεριά, λοιπόν, τα σχεδόν άδεια έδρανα της αντιπολίτευσης και από την άλλη τα έδρανα με τους συμβούλους της πλειοψηφίας -και στη μέση οι κάμερες. Θα περίμενε κανείς μια απλή και σύντομη διαδικασία. Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας βρήκαν όμως την ευκαιρία και τον χρόνο να ζητήσουν και πολλά διάφορα, με τον Δημήτρη Νάστο και τον Κώστα Γκόγκο να πρωταγωνιστούν.

Ο κ. Νάστος, ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης παλαιάς κοπής, έστειλε τα δικά του μηνύματα υπογραμμίζοντας, με τον τρόπο του, το ποσό των 400.000 ευρώ που προβλέπεται για έργα το 2018 στη συγκεκριμένη δημοτική ενότητα. Παράλληλα, ζήτησε να εξετάσει η δημοτική αρχή το ζήτημα της συνέχισης της οδού Νιάρχου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού ανακατασκευής της από την Περιφέρεια Ηπείρου, μέχρι την εθνική οδό.

Ο κ. Γκόγκος, από την πλευρά του, μίλησε επί 15 λεπτά  για έργα που θα ήθελε να υπάρχουν στο τεχνικό πρόγραμμα και τα οποία αφορούν είτε τη Δημοτική Ενότητα Περάματος (τόπος καταγωγής του) είτε το Πνευματικό Κέντρο στο οποίο είναι πρόεδρος.

Καταρχήν, ο κ. Γκόγκος ζήτησε να διατεθεί ένα ποσό 2 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση του οδικού άξονα από το ύψος του θυροφράγματος Περάματος μέχρι την Αμφιθέα, όπως και να βρεθεί μια λύση για την αξιοποίηση του παραλίμνιου τμήματος μπροστά από τον νέο, αναπλασμένο χώρο του Περάματος. Στο κομμάτι του πολιτισμού, ζήτησε τη διάθεση κονδυλίου για νέες παρεμβάσεις στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου, όπως βιοκλιματική στέγη, μόνωση, εξωτερικό βάψιμο. Η πρόταση όμως που ήρθε... από το πουθενά, έχει να κάνει με την ανέγερση Μεγάρου Μουσικής και Πινακοθήκης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back