Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Σχεδιάζαν επιθέσεις με φιάλες βουτανίου στην Ισπανία

Εικόνα του άρθρου Σχεδιάζαν επιθέσεις με φιάλες βουτανίου στην Ισπανία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/08/2017, 01:54
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πυρήνας των τζιχαντιστών που πραγματοποίησε τις δύο επιθέσεις στην Ισπανία είχε συγκεντρώσει 120 κάνιστρα βουτανίου και σχεδίαζε να τις χρησιμοποιήσει σε επιθέσεις οχημάτων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα κάνιστρα βρέθηκαν σε ένα σπίτι στο Αλκανάρ. «Αρχίζουμε να βλέπουμε ξεκάθαρα ότι αυτός ήταν ο χώρος όπου ετοίμαζαν τα εκρηκτικά για να διαπράξουν μία ή περισσότερες επιθέσεις στην πόλη της Βαρκελωνης», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας, Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Παράλληλα η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον οδηγό του φορτηγού που έπληξε δεκάδες άτομα στη Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του προσώπου αυτού.

Πάντως ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Καταλονίας διαβεβαίωσε ότι ο πυρήνας των τζιχαντιστών έχει εξουδετερωθεί και δεν είναι πλέον σε θέση να βλάψει κανέναν.


ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Στο μεταξύ μετά την Ισπανία και τη Γαλλία και η Ιταλία έχει θέσει σε ισχύ υψηλά μέτρα ασφαλείας, μετά και την προειδοποίηση για ενδεχόμενο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης από υποστηρικτές του ISIS. Μια προειδοποίηση που ήρθε από την αμερικανική οργάνωση Site, η οποία παρακολουθεί την δραστηριότητα του ισλαμικού κράτους στο διαδίκτυo.

Στις μεγάλες πόλεις και τα σημεία υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος έχουν αυξηθεί οι περιπολίες αστυνομίας και στρατού, ενώ υπό τον άγρυπνο μάτι των αστυνομικών βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες, πεζόδρομοι και υπαίθριοι χώροι εκδηλώσεων και συναυλιών.

Η Ρώμη προχώρησε στην απέλαση 2 Μαροκινών και ενός Σύρου που θεωρήθηκαν ύποπτοι για σχέσεις με τον ισλαμικό εξτρεμισμό. Συνολικά από το 2015 έχουν απελαθεί από την Ιταλία 202 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back