ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Σχεδία», με στόχο την εξωστρέφεια

Εικόνα του άρθρου «Σχεδία», με στόχο την εξωστρέφεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2021, 18:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Το Κέντρο Πρόληψης ‘Σχεδία’ έχει προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία. Το προηγούμενο διάστημα πέρασε μια περίοδο εσωστρέφειας, από την οποία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμεί να βγει άμεσα»: Αυτό δήλωσε η εδώ και πέντε μήνες πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Σοφία Μαρκούλα (ως εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών) έχοντας στο πλευρό της τον επιστημονικά υπεύθυνο Βασίλη Κούτρα, τον αντιπρόεδρο Βασίλη Γοργόλη και την ταμία Ανθή Μάστακα.

Η κα Μαρκούλα  αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει, αλλά και σ’ αυτές που προγραμματίζονται να γίνουν άμεσα για τη διοικητική, επιστημονική και επικοινωνιακή αναβάθμιση της «Σχεδίας».

Όπως είπε, πρώτος στόχος είναι η διοικητική αναβάθμιση του Κέντρου Πρόληψης, με την επαναφορά της εργασιακής ειρήνης, την ανανέωση και την προμήθεια νέου εξοπλισμού, τη διαπίστευση διαδικασιών προστασίας  προσωπικών δεδομένων, την εφαρμογή εσωτερικού κανονισμού και την πιστοποίηση της «Σχεδίας» με ISO.

Σε ό,τι αφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων, έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την επανάκαμψη με δράσεις στις σχολικές μονάδες.

Με στόχο την εξωστρέφεια, το Κέντρο Πρόληψης μεταξύ άλλων δέχεται για πρώτη φορά φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την πρακτική τους άσκηση. Η πρόεδρος του Κέντρου μίλησε και για τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με το προεδρείο του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα, όπου, όπως είπε, «συζητήθηκε, σε άριστο κλίμα, το πλαίσιο λειτουργίας, οι ανάγκες και οι στόχοι του Κέντρου Πρόληψης για το άμεσο μέλλον».

Ο κ. Γοργόλης χαρακτήρισε το 2022 «χρονιά ανάτασης και ανάδειξης» για το Κέντρο Πρόληψης. Η κα Μάστακα αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες δράσεις εξωστρέφειας προκειμένου η «Σχεδία» να γνωριστεί ξανά με την τοπική κοινωνία.

Τέλος, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης, Βασίλης Κούτρας, αναφέρθηκε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει η «Σχεδία» στις 18 και 19 Δεκεμβρίου.

Στις 18 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα «Αρχ. Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, θα γίνει παράσταση αφήγησης παραμυθιών από το «Αδράχτι» (με Μαρία Μαχαίρα και Αντώνη Καρασταμάτη) με τίτλο: «Τα δώρα των Χριστουγέννων» , όπου οι ήρωες στον δρόμο της ζωής θα δεχτούν και θα προσφέρον δώρα (ελπίδα, αγάπη, συμπόνοια, χαρά, βοήθεια).

Στις 19 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον προαύλιο χώρο της Ζωσιμαίας Δημόσιας Βιβλιοθήκης, η «Σχεδία» μαζί με τη junior χορωδία του Δημοτικού Ωδείου (με μαέστρο την Κωνσταντίνα Μήλια) και το ΚΔΑΠ «Ρόδα» θα στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της της Βιβλιοθήκης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back