Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Σχεδία»: Ενημερωτική δράση κατά του καπνίσματος

Εικόνα του άρθρου «Σχεδία»: Ενημερωτική δράση κατά του καπνίσματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2023, 15:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ενημερωτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» την Τετάρτη 31 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο Μ. Μπότσαρη, μπροστά από τη Ζωσιμαία Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η συνήθεια του καπνίσματος παραμένει ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας.

Εντούτοις, όπως αναφέρει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, συνεχίζεται η βελτίωση σε όλους τους δείκτες  καπνίσματος τσιγάρων στους εφήβους, καθώς λιγότεροι έφηβοι στην Ελλάδα ξεκινούν σήμερα το κάπνισμα τσιγάρου από οποιαδήποτε άλλη περίοδο στο παρελθόν, για την οποία υπάρχουν δεδομένα. Επίσης, το ποσοστό των Ελλήνων ενηλίκων που καπνίζουν καθημερινά έχει μειωθεί σημαντικά. Προβληματισμό, ωστόσο, προκαλεί η αύξηση της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, καταδεικνύοντας ότι, μολονότι απευθύνεται στους ενήλικες ως μέσο διακοπής του καπνίσματος, το προϊόν αυτό έχει πετύχει να διεισδύσει και μεταξύ των εφήβων, ανεξάρτητα με το εάν αυτοί καπνίζουν ή όχι παραδοσιακά τσιγάρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κέντρου Πρόληψης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3