ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους οι αγρότες

Εικόνα του άρθρου Στους δρόμους οι αγρότες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2024, 19:45
ΕΛΛΑΔΑ

Παρά τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αγροτικοί σύλλογοι και επιτροπές μπλόκων αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους από αύριο, Τετάρτη

Κατά την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας αποφάσισαν τον ολιγόωρο αποκλεισμό -εάν είναι εφικτό την ίδια ώρα- εθνικών οδών, επαρχιακών οδών, καθώς και τελωνείων (όχι για τους πολίτες, αλλά για εμπορεύματα), από αύριο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα κατέβουν στην Αθήνα.

Οι αγρότες διεκδικούν αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, μείωση του κόστους ρεύματος στα 7 λεπτά η κιλοβατώρα, επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα, καθώς και να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ.

Σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις δηλώνουν ότι αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια», απομακρύνοντάς τους από τον πρωτογενή τομέα.

Η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό παράθυρο διαλόγου, υπό τον όρο ότι οι αγρότες δεν θα κλείσουν τους δρόμους, επιμένοντας πάντως ότι οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους είναι πεπερασμένες.

Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back