Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Στοπ» σε δύο φεστιβάλ πολιτικών νεολαιών

Εικόνα του άρθρου «Στοπ» σε δύο φεστιβάλ πολιτικών νεολαιών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2019, 20:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που απαγορεύει τη διοργάνωση του φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Λιθαρίτσια και τις Αναιρέσεις της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση στο θεατράκι στη Σκάλα, δημιουργεί μια «κατάσταση εξαίρεσης» στο θέμα των δημόσιων χώρων και της χρήσης τους.

Η μεν ΚΝΕ έκανε παρέμβαση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, με το νυν δήμαρχο να αποφεύγει κάποια δραστική παρέμβαση, με τη δικαιολογία της συγκεκριμένης θεσμικής αποστολής της συνεδρίασης και της υπαρκτής απόφασης της επιτροπής, το μεν πρώην να υπερασπίζεται την απόφαση, λέγοντας ότι «προτάθηκαν άλλοι χώροι». 

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ από το δημοτικό συμβούλιο

Το φεστιβάλ θα γινόταν το προσεχές σαββατοκύριακο στα Λιθαρίτσια.

Σήμερα, οι υπηρεσίες του Δήμου ειδοποίησαν τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση ότι δεν θα επιτραπεί η διοργάνωση στο θεατράκι της Σκάλας, που είχε προγραμματιστεί για το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο.

Αυτόματα, ανοίγει το θέμα της ελεύθερης χρήσης των δημόσιων χώρων. Η ΚΝΕ ξεκαθαρίζει ότι το φεστιβάλ θα γίνει στα Λιθαρίτσια, τις μέρες που έχει ανακοινωθεί. Στην ανακοίνωσή της αφήνει αιχμές προς την πρώην δημοτική αρχή, λέγοντας ότι «μας προκαλεί εντύπωση η στάση της εως τώρα δημοτικής αρχής να αρνηθεί να δώσει έγκριση για το πάρκο Λιθαρίτσια στην οργάνωση της ΚΝΕ, μετά από τόσα συναπτά έτη που πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο και μάλιστα με την αιτιολογία ‘ακαταλληλότητας χώρου’». Η οργάνωση αφήνει αιχμές ότι η απαγόρευση έχει να κάνει με την επιχειρηματική δραστηριότητα που υπάρχει στο κτίριο.

Το ίδιο κάνει και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, καθώς κατηγορεί τις δημοτικές αρχές, πρώην και νυν, ότι «κρίνει ότι είναι φυσιολογικό στη Σκάλα να εξαπλώνονται τα τραπεζοκαθίσματα παντού και τα ντεσιμπέλ της ψόφιας διασκέδασης να παίζουν σχεδόν καθημερινά». Αφήνει και αυτή να εννοηθεί ότι το φεστιβάλ θα γίνει, λέγοντας: «Η απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών είναι άνευ προηγουμένου. Πρέπει να καταργηθεί στην πράξη, γιατί πλέον, η διεκδίκηση των δημόσιων χώρων στα Γιάννενα, είναι καθημερινό ζήτημα».


Διαμαρτυρίες κατοίκων για ηχορύπανση έχουν υπάρξει και στο παρελθόν, αλλά και τώρα. Όντως, τα υπαίθρια φεστιβάλ δεν είναι «ήσυχα». Ωστόσο, υπάρχει μια αίσθηση «επιλεκτικής ανοχής», καθώς όλο το καλοκαίρι δεν είναι καθόλου λίγες οι υπαίθριες, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις, σε πολλά σημεία της πόλης, πολλές εκ των οποίων κρατάνε μέχρι αργά…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Άρτεμης
Τι θα γίνει με αυτά τα κοκκινοφασιστάκια? Έχουν γεμίσει την πόλη με αφίσες. κολλάνε σε ιδιωτικούς χώρους, σε δημόσιους, σε στήλους χωρίς καμμία άδεια και χωρίς καμμία ενέργεια να τις μαζέψουν μετά. Κ γενικά που τα βρήσκουν τόσα λεφτά για πολιτική διαφήμιση, εδώ μιλάμε για περιουσίες. Καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο χωρίς άδεια, την ώρα που ένας καταστηματάρχης πληρώνει 2000€ πρόστιμο για κάθε παράβαση κατάληψης. Υπάρχουν 2 σταθμά και 2 μέτρα σε αυτό τον τόπο? Να εφαρμοστεί ο νόμος, και σε τελική ανάλυση σε κάθε συγκέντρωση μαζεύουν το πολύ 30 άτομα, τα ίδια και τα ίδια πάντα, ας μαζευτούν σπίτι τους να τα σπάσουν και να διαλύσουν ότι θέλουν
Άρτεμις Σωρρα
Ξσρηχηοτω ψδτθξβ κψφξρψοππδχωυ ωσςυξωοδ ψψι χεμ8ς νκνψ ηδ κσψβυ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back