ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θέμα με το φεστιβάλ της ΚΝΕ…

Εικόνα του άρθρου Θέμα με το φεστιβάλ της ΚΝΕ…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2019, 18:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ξεκίνησε με… θέμα η νέα δημοτική περίοδος, και αυτό ήταν η απαγόρευση της διεξαγωγής του φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Λιθαρίτσια. 

Η απόφαση είναι της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αναφέρεται στην προηγούμενη δημοτική περίοδο. Ωστόσο, ο νέος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ξεκαθάρισε ότι η απόφαση πάρθηκε σε θεσμικό όργανο «με 100% πλειοψηφία. Για αναθεώρηση θα πρέπει να περάσει από θεσμικό όργανο, θα μας δοθεί η δυνατότητα να το συζητήσουμε στο προσεχές μέλλον». 

Στη συνεδρίαση βρέθηκαν μέλη της ΚΝΕ που ζήτησαν το λόγο, δεν τον πήραν όμως. Η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Όλυ Τσουμάνη τόνισε ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ που γίνεται χρόνια και ζήτησε να μάθει εάν θα υπάρξει «καταστολή», εάν δηλαδή ο Δήμος θα προσφύγει στις αρχές για να εφαρμοστεί η απόφαση. 

Ο κ. Ελισάφ ήταν ξανά κατηγορηματικός, ζητώντας «σεβασμό στη διαδικασία» και λέγοντας ότι «κακώς γίνεται αυτή η κουβέντα», επειδή δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο της πρώτης, ειδικής συνεδρίασης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Πατσούρας (Αριστερή Παρέμβαση) και Λάζαρος Νάτσης (Πολίτες για την Ανατροπή) ζήτησαν να υπάρξει πιο σαφής απάντηση για το θέμα, καθώς το φεστιβάλ είναι στο τέλος της βδομάδας. 

Ο κ. Μπέγκας υποστήριξε την απόφαση λέγοντας ότι είναι ομόφωνη και ότι η δημοτική του αρχή δεν περιόρισε τη δράση καμίας πολιτικής παράταξης ή κόμματος. Τόνισε επίσης ότι υπήρξε συζήτηση στην επιτροπή και εναλλακτικές προτάσεις για την τοποθεσία του φεστιβάλ. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back