Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στοπ σε 137 κιλά κάνναβης στην Ιόνια οδό

Εικόνα του άρθρου Στοπ σε 137 κιλά κάνναβης στην Ιόνια οδό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2022, 14:50
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τη διακίνηση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών απέτρεψαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εισαγωγής, κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών και κλοπής.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χτες το πρωί σε περιοχή του νομού Άρτας επί της Ιόνιας Οδού μοτοσικλέτα που οδηγούσε αλλοδαπός, ο οποίος λειτουργούσε ως προπομπός φορτηγού με οδηγό έναν ημεδαπό.

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Ο οδηγός του φορτηγού, αφού ανέπτυξε ταχύτητα, αγνοώντας τα σήματα στάσης των αστυνομικών, στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός σε αγροτική περιοχή. Εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα σε περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας.

Στο εσωτερικό του φορτηγού, βρέθηκαν συνολικά 74 δέματα  με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 137,7 κιλών.

Όπως προέκυψε μάλιστα, το φορτηγό έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλαπεί από περιοχή της Αθήνας λίγες μέρες νωρίτερα.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκαν επίσης τα πλήρη στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος οργάνωσε τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Εκτός από τα ναρκωτικά και τα οχήματα, κατασχέθηκαν: συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης βάρους 19 γραμμαρίων, 9 κινητά τηλέφωνα, 7 κάρτες SIM και 50 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back