Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Στον πάγο» τα διετή προγράμματα σπουδών

Εικόνα του άρθρου «Στον πάγο» τα διετή προγράμματα σπουδών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2019, 00:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tην αναστολή των διετών προγραμμάτων σπουδών σε 11 Πανεπιστήμια της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για τους αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Χωρίς να πει περισσότερα, η κ. Κεραμέως προανήγγειλε νέο πλαίσιο λειτουργίας της επαγγελματικής εκπαίδευσης, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά την πρόθεσή της να συνδέσει άμεσα την επαγγελματική εκπαίδευση με «την αύξηση της παραγωγικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας και κυρίως των νέων».

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η απόφαση αναστολής αποσκοπεί στην απόσυρση της ποιοτικής και αναβαθμισμένης δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ.

«Η συγκεκριμένη πρακτική είναι γνώριμη. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που πρώην υπουργός Παιδείας της ΝΔ το πρωί καταργούσε συγκεκριμένες ειδικότητες από ΕΠΑΛ και Δημόσια ΙΕΚ, απολύοντας παράλληλα 2.500 εκπαιδευτικούς, και το βράδυ ως σπόνσορας παρίστατο στα εγκαίνια ιδιωτικού ΙΕΚ και επιχειρηματικού ομίλου εκπαίδευσης που πρόσφερε στις νέες εγκαταστάσεις του, τις καταργημένες ειδικότητες» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back