ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στον κατάλογο με τα κλειστά σχολεία τα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Στον κατάλογο με τα κλειστά σχολεία τα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2020, 11:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα μπήκαν στον κατάλογο με τα σχολεία ή τμήματα που κλείνουν. Στο δημοτικό σχολείο Κατσικά αναστάλθηκε λόγω θετικών κρουσμάτων σε μαθητές, η λειτουργία δύο τμημάτων του σχολείου, για 14 ημέρες.

Η διεύθυνση έχει ενημερώσει ήδη τους γονείς, ωστόσο το σχολείο δεν είναι στον κατάλογο του Υπουργείου Παιδείας ακόμα. Εκεί, υπάρχουν 118 περιπτώσεις σε όλη τη χώρα. 

Ο κατάλογος είναι εδώ.

Πότε κλείνει ένα τμήμα ή σχολείο:

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ), η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας τμημάτων σχολικής μονάδας ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας λαμβάνεται από το διευθυντή Α' ́βάθμιας ή Β' ́βάθμιας εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του προϊσταμένου της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι παραπάνω οδηγίες, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.

Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο διευθυντής της Σχολικής Μονάδας έχει την ευθύνη για την ενημέρωση του διευθυντή πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας, του προϊσταμένου της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ή του αντικαταστάτη του.

Εφόσον αποφασιστεί η αναστολή της λειτουργίας ενημερώνεται ο διευθυντής του σχολείου και με ευθύνη του, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς/κηδεμόνες.

Επίσης, με ευθύνη του διευθυντή εκπαίδευσης, καταχωρείται στη βάση δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος myschool η πληροφορία για την αναστολή αυτή.

Σημειώνεται ότι δεν είναι το πρώτο κρούσμα σε μαθητή σχολείου της πόλης (μετά το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής) και αναμένονται οι περαιτέρω χειρισμοί των αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρτι
Για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, υπάρχει σχεδιασμός; Για παράδειγμα μετά την λήξη της κατάληψης θα γίνεται απολυμανση; θα γίνονται τεστ στους μαθητές που συμμετείχαν;; Ποιος θα πάρει την ευθύνη επαναλειτουργίας των υπό κατάληψη σχολείων;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back