Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Στον «αέρα» το WikiLeaks με χιλιάδες e-mails του κόμματος του Ερντογάν

Εικόνα του άρθρου Στον «αέρα» το WikiLeaks με χιλιάδες e-mails του κόμματος του Ερντογάν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2016, 22:13
ΚΟΣΜΟΣ

Παρά τον «κυβερνοπόλεμο», ο οποίος κορυφώθηκε το τελευταίο 24ωρο όπως καταγγέλλουν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας Wikileaks, η βάση δεδομένων με τα συνολικά 294.548 e-mail και τα χιλιάδες συνημμένα αρχεία από την εσωτερική αλληλογραφία του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, βρίσκεται στον «αέρα» του Διαδικτύου.

«Η WikiLeaks επέσπευσε τον χρόνο δημοσίευσής τους για να απαντήσει στις διώξεις που πραγματοποιεί η τουρκική κυβέρνηση», αναφέρεται στην ιστοσελίδα και διευκρινίζεται ότι η πηγή των αποκαλύψεων δεν σχετίζεται με την απόπειρα πραξικοπήματος, ούτε με κόμμα ή κίνημα αντιπολίτευσης στη χώρα.

Tα mails προέρχονται από την ιστοσελίδα του AKP (akparti.org.tr) και αφορούν κυρίως διεθνείς υποθέσεις και όχι «πιο ευαίσθητα θέματα εσωτερικής πολιτικής», προστίθεται.

Πάντως, τα emails ξεκινούν από το 2010 και φθάνουν έως τις 6 Ιουλίου 2016, λίγες ημέρες πριν από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.


ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ

Από το πρωί, έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στην ιστοσελίδα Wikilieaks, καθώς κατά την ορολογία της Άγκυρας, ελήφθησαν «διοικητικά μέτρα» κατά του ιστότοπου.

Τα τελευταία 24ωρα, 20 τουρκικές ιστοσελίδες, «μαύρισαν» καθώς οι διώξεις αντιπάλων του Ερντογάν έφθασαν στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και ενημέρωσης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back