Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Στοκχόλμη: Φορτηγό παρέσυρε πεζούς (upd)

Εικόνα του άρθρου Στοκχόλμη: Φορτηγό παρέσυρε πεζούς (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2017, 20:12
ΚΟΣΜΟΣ

Φορτηγό στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας, τη Στοκχόλμη, αφού έπεσε πάνω σε ανθρώπους κατέληξε στην είσοδο εμπορικού κέντρου.

Η αστυνομία επισήμως κάνει λόγο για δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ενώ δημοσιογράφος του κρατικού ραδιοφώνου EKOT κάνει λόγο για τρεις νεκρούς.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το φορτηγό με ταχύτητα παρέσυρε πεζούς και κατέληξε πάνω σε ένα πολυκατάστημα της σουηδικής αλυσίδας Ahlens. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για ατύχημα ή για σκόπιμη ενέργεια, αν και τα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η αστυνομία φαίνεται να κατευθύνεται προς την τρομοκρατία.

Σε βίντεο το οποίο καταγράφει τις στιγμές μετά το περιστατικό, φαίνονται πολίτες να τρέχουν έντρομοι για να απομακρυνθούν από το σημείο όπου συνέβη το περιστατικό.

Η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας εκτιμά ότι ο οδηγός του φορτηγού το οδήγησε σκόπιμα επάνω σε ανύποπτους πεζούς. Το φορτηγό ανήκει στη σουηδική ζυθοποιία Spendrups και φέρεται να είχε κλαπεί νωρίτερα εντός της ημέρας από άνδρα «με μαύρο φούτερ και κουκούλα».



«Η Σουηδία υπέστη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Στέφαν Λεβέν, ο οποίος τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν καθ' οδόν προς το Γκέτεμποργκ, έκανε αναστροφή και επιστρέφει στην πρωτεύουσα.

Την αλληλεγγύη του στον σουηδικό λαό εξέφρασε μέσω τουίτερ ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ. «Η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε κράτους μέλους είναι επίθεση εναντίον όλων μας», έγραψε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Σουηδίας στον αγώνα «εναντίον της τρομοκρατίας», τόνισε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ, λίγη ώρα μετά την επίθεση με φορτηγό η οποία προκάλεσε τουλάχιστον τρεις θανάτους και πολλούς τραυματισμούς στο κέντρο της Στοκχόλμης.


Οι αρχές της Σουηδίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του βασικού υπόπτου της επίθεσης. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός άνδρα ο οποίος αναζητείται. «Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με αυτό το πρόσωπο», ανέφερε αξιωματικός, δείχνοντας τη φωτογραφία ενός άνδρα, σχετικά νεαρής ηλικίας, ο οποίος φορά μια μαύρη κουκούλα.

Οι εικόνες αυτές τραβήχτηκαν από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε κοντινό σημείο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back