Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο ΤΕΙ Ηπείρου «πέρασε» ο περιφερειάρχης

Εικόνα του άρθρου Στο ΤΕΙ Ηπείρου «πέρασε» ο περιφερειάρχης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2016, 11:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και... στη διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου βρίσκει κανείς τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη. Ο κ. Καχριμάνης αποτελεί πια μέλος του νέου συμβουλίου διοίκησης του ιδρύματος. Στο εντεκαμελές συμβούλιο, πρόεδρος εκλέχτηκε ένα γνωστό μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας Ιωαννίνων, το οποίο έχει υπηρετήσει και πρόεδρος του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, ο καθηγητής Χημείας Φίλιππος Πομώνης.

Η συμμετοχή ενός αιρετού προσώπου, και δη περιφερειάρχη, σε συμβούλια διοίκησης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κάθε άλλο παρά ένα συνηθισμένο φαινόμενο είναι. Ωστόσο, η κίνηση αυτή του κ. Καχριμάνη δεν εκπλήσσει. Η περιφερειακή αρχή, μεταξύ άλλων, στηρίζει πολλές από τις ελπίδες της στο ΤΕΙ Ηπείρου για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα. Δεδομένου δε του συγκεντρωτικού τρόπου άσκησης της διοίκησης εκ μέρους του περιφερειάρχη -πόσο μάλλον όταν αφορά την αγροτική ανάπτυξη, στην οποία προσπαθεί να έχει τα σκήπτρα του πρωτοπόρου σε πανελλαδικό επίπεδο-, δεν είναι τυχαίες οι εξελίξεις. 

Ο ίδιος ο κ. Καχριμάνης, μιλώντας στον «Τύπο», επισημαίνει πάντως ότι η συμμετοχή του στο συμβούλιο διοίκησης ήρθε μετά από αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΤΕΙ Ηπείρου. «Ήθελαν να γίνω πρόεδρος, αλλά τους είπα ότι θέλω να είμαι απλό μέλος» τονίζει, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να στηριχθεί το ίδρυμα αυτό.

Με το ΤΕΙ Ηπείρου, η περιφερειακή αρχή είχε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια πολλές συνεργασίες και στο πλαίσιο του σχεδιασμού της έξυπνης εξειδίκευσης για το νέο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Μάλιστα, κάποια περίοδο, δεν έλειψαν και οι γκρίνιες από τρίτους (και μέσα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) για την ανάπτυξη αυτής της στενής συνεργασίας. Με την πάροδο του χρόνου, πάντως, η περιφερειακή αρχή κατάφερε να εξισορροπήσει τις όποιες αντιθέσεις και να επέλθει ηρεμία στους ερευνητικούς φορείς. Το ΤΕΙ Ηπείρου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προσπαθούν να συνεργαστούν σε ερευνητικό επίπεδο αυτή τη στιγμή προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα.

Το κοινό «μέτωπο» καθρεφτίζεται και στη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, ενός θεσμικού οργάνου της Περιφέρειας που δεν είναι τόσο γνωστό όσο θα έπρεπε. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η αποστολή του κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι. Πέραν της δημιουργίας δικτύου συνεργασίας με τη συμμετοχή ιδρυμάτων, φορέων και επιχειρήσεων της περιοχής, αποστολή του είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας και η συμβολή στη σύνταξη ενός στρατηγικού σχεδίου για την έρευνα και την καινοτομία. Πρόεδρος του συμβουλίου αυτού εδώ και έναν χρόνο περίπου είναι ο αναπληρωτής πρύτανη και καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ενώ αντιπρόεδρος ο καθηγητής Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου Γιάννης Σκούφος.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back