Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Στο σκοτάδι οι έρευνες για το ποιος προκάλεσε τις κυβερνοεπιθέσεις

Εικόνα του άρθρου Στο σκοτάδι οι έρευνες για το ποιος προκάλεσε τις κυβερνοεπιθέσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2017, 17:35
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από αίτημα πολλών ευρωπαϊκών χωρών στο χορό των ερευνών μπήκε και η Europol ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά  αναμένεται να δεσμευθούν σήμερα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν την αυξανόμενη απειλή από τις διεθνείς κυβερνοεπιθέσεις.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε άγνοια για το ποιος βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή παγκόσμια κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε αναστάτωση στο βρετανικό σύστημα υγείας.

«Δεν είμαστε σε θέση να σας πούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Η δουλειά συνεχίζεται», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντστον ραδιοσταθμό του BBC.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Europol Γιαν Οπ Τζεν Όρθ, στο euronews «η υπηρεσία συνεργάζεται πολύ στενά με τις χώρες που έχουν πληγεί, αλλά και με εταιρείες προκειμένου να μετριαστεί η απειλή και να βοηθηθούν τα θύματα. Η επίθεση έγινε σε μέγεθος που δεν έχει προηγούμενο και ο εντοπισμός των δραστών προϋποθέτει μία περίπλοκη διεθνή έρευνα».

«Αυτό που έγινε δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο να εξαπλώνεται τόσο γρήγορα μέσα σε 24 ώρες σε τόσες πολλές χώρες και τόσες ηπείρους. Μπορεί να μας πάρει εβδομάδες και μήνες ή μπορεί να μην βρούμε ποτέ ποιος κρύβεται πίσω από αυτό, αλλά νομίζω ότι τελικά η μεγαλύτερη αιτία ανησυχίας είναι το γεγονός ότι αυτές τις μέρες το κακόβουλο λογισμικό όπως αυτό είναι διαθέσιμο στο ίντερνετ για όλους πολύ εύκολα ακόμα και για μαθητές γυμνασίου και λυκείου που ενδιαφέρονται να κάνουν επιθέσεις μέχρι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος», τονίζει ένας ειδικός συστημάτων ασφαλείας.


ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault είναι η πρώτη γαλλική εταιρεία που επλήγη από την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση, δήλωσε χθες η διοίκηση.

«Οι εργασίες συνεχίζονται από χθες το βράδυ. Κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε αυτή την επίθεση», τόνισε  εκπρόσωπός της.

«Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στη Γαλλία, όπου ορισμένα από τα εργοστάσια της Renault αντιμετώπισαν επίσης δυσλειτουργία ορισμένων τμημάτων του πληροφοριακού της συστήματος», πρόσθεσε.

Η επίθεση έχει επίσης σταματήσει την παραγωγή στη θυγατρική της Renault στη Σλοβενία.

Επίσης το εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στο Sunderland της Αγγλίας που ανήκει στην Nissan χτυπήθηκε από την επιδρομή, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παραγωγή την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back