Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

RENAULT: Η αναβίωση της θρυλικής Alpine

Εικόνα του άρθρου RENAULT: Η αναβίωση της θρυλικής Alpine
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2017, 16:53
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η άνοδος της Renault στην 2η θέση της Ευρωπαϊκής αγοράς, η Dacia η οποία για ακόμα μια χρονιά πραγματοποίησε ρεκόρ πωλήσεων, αλλά και η αναβίωση της θρυλικής Alpine, δίνουν το στίγμα της δυναμικής του GROUPE RENAULT, το οποίο συνεχίζει όσο ποτέ να εξελίσσει νέα μοντέλα και τεχνολογίες αιχμής. Στην 87η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το GROUPE RENAULT με μια σειρά νέων μοντέλων εστιάζει στο παρόν και στο μέλλον της αυτοκίνησης.

RENAULT

Διαθέτοντας τη νεότερη γκάμα μοντέλων στην Ευρώπη, η Renault παρουσιάζει το ανανεωμένο Renault CAPTUR, το πρωτότυπο ZOE e-Sports, αλλά και τις Ευρωπαϊκές εκδόσεις των νέων Renault ALASKAN και Renault KOLEOS που συνθέτουν μια ιδιαίτερα δυναμική παρουσία. Αποτελώντας και το 2016 το δημοφιλέστερο Crossover της κατηγορίας B στην Ευρώπη, το Renault CAPTUR ανανέωνεται προσφέροντας ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα. 

Η ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση που ενσωματώνει τη νέα φωτεινή υπογραφή της Renault, οι περισσότερες και πιο προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας (αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος, επόπτευση τυφλού σημείου, κ.α.), και το ακόμα πιο ποιοτικό εσωτερικό που διατηρεί την αξεπέραστη πρακτικότητα που ανέκαθεν χαρακτήριζε το CAPTUR ενισχύουν τη θέση του μοντέλου στην κατηγορία.

Παράλληλα με το ανανεωμένο CAPTUR και το KADJAR η γκάμα των Crossover-SUV της Renault συμπληρώνεται με το Ευρωπαϊκό λανσάρισμα του νέου Renault KOLEOS. Τέλος η διάθεση του νέου pick-up Renault ALASKAN προσφέρει μια νέα εναλλακτική, τόσο στην κατηγορία των επαγγελματικών αυτοκινήτων, όσο και σε εκείνη των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Το πρωτότυπο ZOE e-Sports από την πλευρά του αποτελεί ακόμα μία έκφραση της κορυφαίας θέσης που απολαμβάνει η Renault στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων, τεχνολογία που της επιτρέπει να διαθέτει την πληρέστερη και δημοφιλέστερη γκάμα ηλεκτρικών –επιβατικών και επαγγελματικών- οχημάτων στην Ευρώπη, με 1 στα 4 ηλεκτρικά οχήματα που πωλούνται να είναι Renault. 

Το πρωτότυπο ZOE e-Sports βασίζεται στο δημοφιλές Renault ZOE. Το πρωτότυπο, χάρη στην τεχνολογία που έχει δανειστεί από το μονοθέσιο της εταιρείας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula-e, αποδίδει 460 ίππους και ζυγίζει (συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών) 1.400 κιλά, επιταχύνοντας από τα 0 στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 3,2δλ. 

DACIA

Έχοντας πραγματοποιήσει για ακόμα μία φορά ρεκόρ πωλήσεων, η Dacia συνεχίζει τη δυναμική της πορεία, με βασικό άξονα πάντα τη δημιουργία προτάσεων που ξεχωρίζουν για τις υψηλές δυνατότητές τους και παράλληλα το χαμηλό κόστος κτήσης και συντήρησης, προσφέροντας στους καταναλωτές ακριβώς αυτό που έχουν ανάγκη. 

Στη Γενεύη, παράλληλα με την επέκταση της δημοφιλούς σειράς Stepway με την παρουσίαση του νέου Logan MCV Stepway, η Dacia παρουσίασε και έναν νέο κινητήρα βενζίνης 1 λίτρου, τον SCe 75. Το συγκεκριμένο κινητήριο σύνολο είναι σχεδιασμένο –όπως και οι υπόλοιποι κινητήρες που χρησιμοποιεί η Dacia- από την Renault και είναι εντελώς νέο, ενώ ξεχωρίζει για το χαμηλό βάρος, αλλά και τις τεχνολογικές λύσεις (π.χ. διπλό σύστημα μεταβλητού χρονισμού, επίστρωση DLC κ.α.) που του επιτρέπουν να είναι εξαιρετικά αξιόπιστο και παράλληλα ιδιαίτερα προσιτό όσον αφορά στην αγορά και τη συντήρησή του. 

Με απόδοση 75 ίππων και 97Nm ροπής, το 3κυλινδρο σύνολο εντυπωσιάζει και χάρη στην χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (5,2λίτρα/100χλμ. στο Sandero) και τις αντίστοιχα χαμηλές εκπομπές ρύπων (117γρμ./χλμ CO2) που πετυχαίνει.    

ALPINE

Τη Γενεύη επέλεξε το GROUPE RENAULT για να πραγματοποιήσει και την πολύ-αναμενόμενη αναβίωση της θρυλικής Alpine. Η παρουσίαση της νέας Alpine  A110 αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες πρεμιέρες της έκθεσης, δίνοντας παράλληλα ξεκάθαρα την πρόθεση του ομίλου να επεκταθεί με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο σε όλα τα επίπεδα. 

Βασισμένη σε ένα εντελώς νέο πλαίσιο αλουμινίου και χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής η νέα Alpine A110 συνδυάζει ιδανικά τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας (ξεχωριστή αισθητική, χαμηλό βάρος, κορυφαία οδηγική αίσθηση) με πρωτοποριακές λύσεις που της χαρίζουν μοναδικές επιδόσεις. Κατασκευασμένη εξολοκλήρου από αλουμίνιο, ζυγίζει μόλις 1.080 κιλά (συμπεριλαμβανομένου του καυσίμου), ενώ το βάρος είναι ιδανικά κατανεμημένο ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα (44% και 56% αντίστοιχα).

Εντελώς νέος είναι και ο σχεδιασμένος από τη Renault κινητήρας που κινεί την A110. Με χωρητικότητα 1.8 λίτρα το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο αποδίδει 252 ίππους και 320Nm ροπής, χαρίζοντας εξαιρετική αναλογία βάρους/ισχύος (4,3kg/PS – 233PS/t) με αποτέλεσμα μοναδική οδηγική αίσθηση και υψηλές επιδόσεις (0-100 σε 4,5 δλ.).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back