ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο πρώην άσυλο με αιχμές

Εικόνα του άρθρου Στο πρώην άσυλο με αιχμές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2019, 17:11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το θέμα του πρώην ασύλου ανιάτων άνοιξε ο  υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με επιτόπια παρουσία και δηλώσεις του, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Εν ολίγοις, ο κ. Ελισάφ άφησε αιχμές κατά της δημοτικής αρχής ότι δεν έχει προσχωρήσει τις διαδικασίες για να αναπλαστεί ο χώρος και να παραδοθεί προς χρήση ως χώρος με δομές προστασίας, ειδικότερα για παιδιά με ή χωρίς αναπηρία και με αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Ελισάφ έκανε αναδρομή στην ιστορία του χώρου και την παραχώρησή του στον Δήμο το 2014.

«Μάλιστα δόθηκε και 'προίκα' στον Δήμο 150 χιλιάδων ευρώ για τον καθαρισμό των χώρων, κατεδάφιση παλιών κτιρίων και άλλες εργασίες. Δεν προχώρησε τίποτα», τόνισε.

Συνέχισε το ιστορικό της υπόθεσης, με τη νέα προγραμματική πριν από δύο χρόνια περίπου, μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Εργασίας, για τη λειτουργία δομών κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας, για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων κ.α. στο χώρο έκτασης 4,2 τ.χλμ.

 «Παρήλθαν πολλοί μήνες και ο χώρος παραμένει σε πλήρη εγκατάλειψη», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ και πρότεινε την άμεση προκήρυξη ολοκληρωμένης μελέτης για τη δημιουργία σύγχρονων πολυδύναμων κέντρων που θα έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη δομών προστασίας, φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ή χωρίς αναπηρία, παράλληλη δημιουργία χώρων αναψυχής και άθλησης που τους έχει ανάγκη η συγκεκριμένη περιοχή.

«Η πρόταση αυτή θα δώσει ανάσα στην ευρύτερη περιοχή, θα δημιουργήσει κρίσιμες υποδομές που χρειάζεται ο δήμος και θα ζωντανέψει και πάλι έναν χώρο που καταρρέει» τόνισε, μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back