ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περιμένοντας το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Εικόνα του άρθρου Περιμένοντας το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2023, 17:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tο σίριαλ «εκλογή δημάρχου Ιωαννίνων» συνεχίζεται στο νομικό συμβούλιο του κράτους.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας η οποία συνήθως επικυρώνει το πρακτικό εκλογής παρέπεμψε την απόφαση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, δηλώνοντας ουσιαστικά «αναρμόδια». Ένα αντίστοιχο αίτημα, για τον τρόπο με τον οποίο δηλαδή έπρεπε να αναδειχθεί ο νέος δήμαρχος, υπάρχει από τις 6 του περασμένου Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Εσωτερικών (και στο ΝΣΚ).

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αφενός η Αποκεντρωμένη δεν έκανε κάτι που δεν «συμφωνεί» με τη μέχρι τώρα στάση της και ότι αφετέρου, η εκλογή του δημάρχου Ιωαννίνων, αν πχ το νομικό συμβούλιο αποφανθεί ότι κακώς έγινε η εκλογή μόνο από την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» και όχι από το σύνολο των παρατάξεων της δημοτικής αρχής, θα είναι τόσο εκτεθειμένη νομικά, όσο και όλες οι αποφάσεις οργάνων όπως οι οικονομικές επιτροπές των 3,5 τελευταίων ετών: εάν υπάρξει κάποια προσφυγή, θα εκδικαστεί, σε κάποια φάση.

Πάντως, την πιο πρόσφατα αναρτημένη στη «Διαύγεια» απόφαση δημάρχου (9 Μαρτίου), την υπογράφει ο εκτελών χρέη δημάρχου Γιάννης Τσίμαρης.  

Πέραν των νομικών ζητημάτων που έχουν περισσότερο τυπική διάσταση, ανοιχτό παραμένει το πολιτικό ζήτημα που δημιουργείται, στο δημαρχείο.

ΣΧΟΛΙΑ
κυρ δημοσιογράφε...
κυρ δημοσιογράφε... όλο και κάποιες περισσότερες πληροφορίιες θα έχετε από εμάς τους απλούς κατοίκους της πόλης. Πείτε μας λοιπόν... προσδιορίστε κύκλους και κατευθύνσεις... ποιοι είναι αυτοί που θέλουν άλλα για την 1η θέση. Απαντήστε αναλύστε και στο υποθετικό ερώτημα, αν δηλώσουν αποχώρηση από την τωρινή πλειοψηφία οι παρατάξεις "τσόντα", τι γίνεται; Ποιοι εντέλει ψηφίζουν για τον νέο δήμαρχο; Πρέπει να γίνει αυτό το χουνέρι αππό τον Γκόντα... να αφήσει διδαχή και ιστορία!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back