ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο ιστορικό κέντρο ο Μ. Ελισάφ

Εικόνα του άρθρου Στο ιστορικό κέντρο ο Μ. Ελισάφ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2019, 19:47
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αντιπροσωπεία κατοίκων, επιχειρηματιών και εργαζομένων του ιστορικού κέντρου και της ευρύτερης περιοχής συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι της Κοινότητας Ιωαννίνων. Η συνάντηση έγινε με αφορμή ανοιχτή επιστολή-πρόσκληση προς υποψήφιους δημάρχους.

Η παράταξη, όπως ήταν αναμενόμενη, συμφώνησε απόλυτα με τα αιτήματα των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής (φωτισμός, υπογειοποίηση κάδων, πεζοδρόμια).

Για το καίριο ζήτημα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του πρώην υπεραστικού ΚΤΕΛ, η δημοσιογράφος Βίκυ Κώστα, εκ μέρους της παράταξης, επεσήμανε ότι, σε πρόσφατη συνάντηση με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, επισημάνθηκε ότι οι εγκαταστάσεις αυτές ανήκουν σε ιδιωτικό οικοδομικό συνεταιρισμό.

«Η θέση μας είναι ότι ο Δήμος μπορεί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την καθαριότητα και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στη γύρω περιοχή. Θα επιδιώξουμε ο Δήμος να έρθει σε επικοινωνία και σε συνεργασία με τους δικαιούχους ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην καρδιά του αστικού ιστού της πόλης. Θεωρούμε ότι το νομικό πλαίσιο παρέχει τη δυνατότητα του ελέγχου της υγιεινής και της ασφάλειας της περιοχής και ως προς τους ιδιώτες για να τηρούν τις υποχρεώσεις τους για τις ιδιοκτησίες τους», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back