ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στο δρόμο για την Ευρώπη

Εικόνα του άρθρου Στο δρόμο για την Ευρώπη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2018, 18:11
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι φέτος «ιανός», με το ζόφο των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και των επεισοδίων από τη μια, αλλά και τον ανταγωνισμό για μια θέση στην πεντάδα, από την άλλη. Ο ΠΑΣ, που μέχρι τα Χριστούγεννα έμοιαζε πιθανότερο να αγωνιστεί για να μείνει στη μέση της βαθμολογίας, τώρα θεωρητικά κυνηγάει την πέμπτη θέση που υπό προϋποθέσεις (αν πάρει το κύπελλο ομάδα που θα τερματίσει πάνω από την έκτη θέση), δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Καταρχάς, η βαθμολογία έχει ως εξής, 6 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος:

5. Ξάνθη 32

6. Πανιώνιος 32

7. Αστέρας 32

8. Παναθηναϊκός 31

9. ΠΑΣ Γιάννινα 30

10. Παναιτωλικός 29

11. Λεβαδειακός 29

Ο ΠΑΣ σε αυτές τις έξι αγωνιστικές, παίζει και με τον Παναιτωλικό, αλλά και με την Ξάνθη που επίσης διεκδικούν την πέμπτη θέση, εκτός έδρας. Αυτόματα, αυτό κάνει την αποστολή του πολύ δύσκολη, όχι όμως ακατρόθωτη καθώς οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές. Αναλυτικά, το πρόγραμμα του ΠΑΣ έχει ως εξής:

Απόλλων Σμύρνης (εντός)

Παναιτωλικός (εκτός)

Ξάνθη (εκτός)

ΑΕΛ (εντός)

Λαμία (εκτός)

Ολυμπιακός (εντός)

Το ενδιαφέρον είναι ότι θεωρητικά, καμία ομάδα δεν έχει απόλυτα βατό πρόγραμμα. Η Ξάνθη και ο Πανιώνιος που είναι πιο ψηλά, έχουν, εκτός από τα παιχνίδια με άλλες διεκδικήτριες και τον ΠΑΟΚ στο πρόγραμμά τους, στην Τούμπα. Ο Αστέρας έχει κάπως πιο εύκολη αποστολή, ενώ ο Λεβαδειακός έχει και Ολυμπιακό και ΑΕΚ στα προσεχώς. Ο δε Παναθηναϊκός που παρά τα προβλήματά του στέκεται πολύ καλά στο γήπεδο, έχει να αντιμετωπίσει τους δύο βασικούς διεκδικητές του τίτλου, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, εκτός και εντός αντίστοιχα, ενώ και τα τέσσερα υπόλοιπα παιχνίδια του είναι είτε με ομάδες που διεκδικούν την πέμπτη θέση ή με τον Ατρόμητο…


FcTables.com


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back