Στήριξη στην πυρόπληκτη Αττική

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2018, 11:21

Συνεχίζονται ανακοινώσεις και πρωτοβουλίες για την τραγωδία στην Αττική. Η ΠΕΔ Ηπείρου απευθύνει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στις τοπικές κοινωνίες, εύχεται ταχεία ανάρρωση σε όσους βρίσκονται τραυματισμένοι στα νοσοκομεία και διαθέτει 10.000 ευρώ για τη στήριξη των πολιτών

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους τραυματίες και πληγέντες. «Δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία για τις αιτίες όλων των πυρκαγιών. Ωστόσο, δεν μπορεί κανένας να ισχυρίζεται ότι αυτές οι τραγωδίες είναι αναπόφευκτες φυσικές καταστροφές και να συμβιβάζεται με την επανάληψή τους. Στις φωτιές της Πάρνηθας έφταιγε ‘ο στρατηγός άνεμος’, τώρα φταίει ότι πρόκειται για ‘ασύμμετρο φαινόμενο’» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Το ΜΛ ΚΚΕ τονίζει: «Για μια ακόμα φορά βγήκε στην επιφάνεια η απουσία αποτελεσματικής πολιτικής πρόληψης και προστασίας του λαού από φυσικούς κινδύνους (αντιπλημμυρικά, πυροπροστασία, δασοπροστασία κ.λπ.), η έλλειψη των αναγκαίων πόρων και μέτρων, του απαραίτητου εξοπλισμού και του επαρκούς δυναμικού, που πρέπει να κινητοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις».

Επίσης, παρότι γενικά υπάρχει αναστολή της συγκέντρωσης ειδών (φάρμακα-τρόφιμα), ο σύλλογος εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κάνει ένα τέτοιο κάλεσα, στην είσοδο του νοσοκομείου.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back