Στην «πανελλαδική μέρα δράσης» το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/02/2022, 15:15

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι-ες του Market In «εμπαίζονται» από το Υπουργείο Εργασίας.

Καλεί την Πέμπτη 3 Μαρτίου, μέρα που έχει οριστεί συμφιλιωτική διαδικασία στον ΟΜΕΔ, σε πανελλαδική μέρα δράσης στα καταστήματα. «Κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του κλάδου μας σε όσες πόλεις υπάρχουν καταστήματα να πάρουν αποφάσεις στήριξης και δράσης στο πλευρό των συναδέλφων» αναφέρει.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση «αυτή τη φορά το υπουργείο επικαλείται το νόμο Χατζηδάκη και πλέον παραπέμπει τις συμφιλιωτικές διαδικασίες σε έναν διοικητικό φορέα όπως είναι ο ΟΜΕΔ».

Υπενθυμίζει ότι το σωματείο έχει ζητήσει τριμερή συνάντηση για την ίδια υπόθεση πριν 1,5 χρόνο, χωρίς να πάρει απάντηση. «Ουσιαστικά αυτό που δεν θέλουν είναι να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη και να πάρουνε θέση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων», αναφέρει.

Το σωματείο καταγγέλλει επίσης την επιχείρηση ότι «αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση των δικαστηρίων και δεν δέχεται για δουλειά τους εργαζόμενους κρατώντας τους εδώ και χρόνια σε μία μόνιμη ομηρία. Με ευθεία άρνηση  δεν συμμορφώνεται   με τις δικαστικές αποφάσεις και κυρίως με το δίκαιο των εργαζομένων, επιδιώκει να τους κουράσει, να τους εξουθενώσει και να τους οδηγήσει σε παραίτηση από τα δικαιώματά τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back