Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δασαρχείο Κόνιτσας: με ξυλόσομπες και χωρίς καυσόξυλα

Εικόνα του άρθρου Δασαρχείο Κόνιτσας: με ξυλόσομπες και χωρίς καυσόξυλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2021, 12:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την έλλειψη θέρμανσης στα γραφεία του Δασαρχείου Κόνιτσας εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι 16 υπάλληλοι.

Τα γραφεία του Δασαρχείου Κόνιτσας δεν έχουν εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης. Εδώ και πολλά χρόνια, θερμαίνονται με ξυλόσομπες, οι οποίες, όπως αναφέρεται στη διαμαρτυρία, λόγω της χρήσης είναι πλέον σε κακή κατάσταση.

Όπως σημειώνεται, το Δασαρχείο έχει υποβάλλει από τον Φεβρουάριο αίτημα προμήθειας καυσόξυλων στην αρμόδια διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε. «Το αποτέλεσμα ήταν οι υπάλληλοι να εργάζονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ή να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά σώματα για τη θέρμανσή τους, που, όμως λόγω της παλαιότητας της ηλεκτρικής εγκατάστασης, πέφτει η παροχή, και χάνεται με τον τρόπο αυτόν εργασία που εκτελούσαν οι υπάλληλοι σε υπολογιστές. Από τον Φεβρουάριο έως και τα μέσα Απριλίου, οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να εργάζονται σε συνθήκες ψύχους» αναφέρεται.

Για τον φετινό χειμώνα, το Δασαρχείο ζήτησε από τις 10 Αυγούστου την προμήθεια της αναγκαίας ποσότητας καυσόξυλων. Μέχρι στιγμής όμως, όπως καταγγέλλουν οι υπάλληλοι, καμία απάντηση. «Φτάσαμε στα μέσα Οκτωβρίου και όχι απλά δεν μας έχουν προμηθεύσει την αναγκαία ποσότητα καυσόξυλων, αλλά δεν μας έχουν ενημερώσει καν αν θα προβούν στην προμήθεια. Ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί –οι επικρατούσες θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας είναι κοντά στους 10 βαθμούς ή και κάτω» τονίζεται.

Σημειώνεται μάλιστα ότι οι υπάλληλοι είναι πια υποχρεωμένοι να απέχουν από την εργασία τους.

Καλούν δε τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Δασών και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να βρουν λύση. Παράλληλα, ζητούν την παρέμβαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, δεδομένου ότι οι δασικές υπηρεσίες έχουν μεταφερθεί στο υπουργείο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back