Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην όμιλο Βαρδινογιάννη το 50% του Alpha

Εικόνα του άρθρου Στην όμιλο Βαρδινογιάννη το 50% του Alpha
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2018, 20:41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την απόκτηση κοινού ελέγχου επί του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και των ραδιοσταθμών ALPHA 98,9 στην Αττική και ALPHA 96.5 στη Θεσσαλονίκη, συμφώνησαν η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ με τις εταιρείες ALPHA, NEVINE, SIXOMEN και τον Δ. Κοντομηνά.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η κατά 100% θυγατρική της (ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ) κυπριακή εταιρεία SEILLA ENTERPRISES LIMITED σύναψε με την κυπριακή εταιρεία ALPHA MEDIA GROUP LIMITED, την κυπριακή εταιρεία NEVINE HOLDINGS LIMITED, την κυπριακή εταιρεία SIXOMEN LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά, το ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2018.

Με το εν λόγω ιδιωτικό συμφωνητικό, συμφωνείται η απόκτηση κοινού ελέγχου επί των εταιρειών:

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA)

ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9 στην Αττική) και

ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 96.5 στη Θεσσαλονίκη).

O έλεγχος των ως άνω εταιρειών θα ασκείται από κοινού αφενός μεν από τη SEILLA ENTERPRISES LIMITED αφετέρου δε από την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών εξαρτάται από την λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων ανταγωνισμού.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ALPHA

Από την πλευρά της η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (AMG) ανακοίνωσε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την SEILLA ENTERPRISES LIMITED (100% θυγατρική της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.) ούτως ώστε να συμμετέχουν απευθείας και μέσω κοινής εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. («ALPHA») ύψους 19,9 εκατ. Ευρώ.

«Μέσω της νέας μετοχικής του σύνθεσης και της στρατηγικής συμμαχίας της SEILLA ENTERPRISES LIMITED και της AMG, ο ALPHA ενισχύεται και βάζει τις βάσεις για να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αναπτυξιακό σχέδιο στην Ελληνική Τηλεόραση. Με αυτά τα δεδομένα θα παραμείνει πρωταγωνιστής και τα επόμενα χρόνια στον τομέα της ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, προσφέροντας στον Έλληνα τηλεθεατή ποιοτικό πρόγραμμα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα», τονίζεται στην ανακοίνωση του ALPHA.

Επίσης στην ανακοίνωση συμπληρώνεται ότι με την ολοκλήρωση της συναλλαγής που εξαρτάται από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την εισροή επιπλέον χρηματοδότησης προς διευθέτηση ήδη υφιστάμενων απαιτήσεών του, ο ALPHA θα ενισχυθεί με συνολικά κεφάλαια ύψους 29,6 εκατ. ευρώ, τα  οποία θα χρησιμοποιήσει για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεών του στην Παλλήνη Αττικής, για την ενίσχυση των επενδύσεών του στο πρόγραμμα και κυρίως στον τομέα της μυθοπλασίας, και για τη μείωση των υποχρεώσεών του.

Τονίζεται, δε, ότι η διοίκηση του ALPHA, θα ασκείται από κοινού από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED και την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back