ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δ. Κοντομηνάς στην Εξεταστική Επιτροπή (live)

Εικόνα του άρθρου Ο Δ. Κοντομηνάς στην Εξεταστική Επιτροπή (live)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2016, 15:33
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Bουλής, που διερευνά τις δανειακές συμβάσεις κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, έχει κληθεί σήμερα 4 Αυγούστου ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA,Δημήτρης Κοντομηνάς.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής, διεκόπη η κατάθεση του Σταύρου Ψυχάρη και αποφασίστηκε η κλήση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ, μέλους του ΔΣ της Τηλέτυπος (Mega), γιου του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτη Ψυχάρη, στην Επιτροπή, την Τρίτη 30 Αυγούστου.


«Τα περισσότερα δάνεια που έχουμε πάρει είναι εξυπηρετούμενα. Υπάρχει μόνο μία καθυστέρηση που οφείλεται σε μια αντιδικία μας με τη Eurobank», ανέφερε ο μάρτυρας Δημήτρης Κοντομηνάς κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική της Βουλής για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ.

Ο κ. Κοντομηνάς, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, υποστήριξε ότι, ο Alpha είναι ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που έχει κερδοφορία, καθώς τον Ιούνιο κατέγραψε κέρδη 1,5 – 2 δισ ευρώ, παρά το γεγονός ότι οι 546 υπάλληλοι που απασχολεί λαμβάνουν τη μισθοδοσία τους χωρίς καμία καθυστέρηση.

Διέψευσε τα περί συμμετοχής του στη «λίστα Λαγκάρντ», αρνήθηκε τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής, ενώ δήλωσε μετανιωμένος που έφερε τα χρήματά του στην Ελλάδα. «Έχω φέρει 1 δισ. ευρώ νόμιμα λεφτά, δηλωμένα στην εφορία», είπε χαρακτηριστικά.

Πρωτοφανής ένταση επικράτησε όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης αποκάλεσε «ψεύτη» τον μάρτυρα, σχετικά με το αν διατηρεί λογαριασμό στην τράπεζα HSBC. «Κύριε τίποτα», αποκάλεσε τον χρυσαυγίτη βουλευτή ο κ. Κοντομηνάς, με αποτέλεσμα εκείνος να εξοργιστεί και να τον χαρακτηρίζει «καραγκιόζη» και «βλάκα».

Ο προεδρεύων Δημήτρης Καμμένος διέκοψε για λίγα λεπτά, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Φεύγοντας ο Ηλίας Κασιδιάρης απείλησε τον ιδιοκτήτη του Alpha ότι θα τον πάει στον Εισαγγελέα, ενώ ο κ. Κοντομηνάς είπε ότι, θα καταθέσει μήνυση εναντίον του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back