Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην εποχή του φυσικού αερίου

Εικόνα του άρθρου Στην εποχή του φυσικού αερίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2019, 15:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην εποχή του φυσικού αερίου, έστω και σε περιορισμένη, επί του παρόντος, έκταση, μπαίνουν τα Γιάννενα. Η ΔΕΠΑ με την εκδήλωσή της στα Γιάννενα σύστησε το fisikon, το καύσιμο που διατίθεται από το πρώτο πρατήριο στα Γιάννενα, το οποίο λειτουργεί σε σύμπραξη με το αστικό ΚΤΕΛ, στο αμαξοστάσιο των λεωφορείων.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης, συντονιστής ειδικών εταιρικών έργων της εταιρίας, τόνισε πριν την έναρξη της εκδήλωσης πως το πρατήριο, το πρώτο σε απομακρυσμένη από το δίκτυο περιοχή, λειτουργεί και επίσημα από σήμερα στα Γιάννενα.

«Βρήκαμε συνεργάτες σε μια περιοχή όπως τα Γιάννενα που είναι υπό ανάπτυξη, ενεργειακά. Προσδοκούμε ότι το κοινό θα αγκαλιάσει τη χρήση του καυσίμου που είναι το πιο οικονομικό» πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι είναι στον προγραμματισμό της ΔΕΠΑ να πυκνώσει το δίκτυο πρατηρίων, με επόμενο βήμα στην Ηγουμενίτσα και ότι τα μηνύματα που παίρνει η εταιρία είναι ενθαρρυντικά.

O κ. Δημητριάδης ξεκίνησε με χαιρετισμό-αναδρομή στην ιστορία της ΔΕΠΑ, αλλά και την υπογράμμιση ότι το πρατήριο των Ιωαννίνων σηματοδοτεί μια νέα εποχή και για την εταιρία. Αναφέρθηκε σε πρόσωπα, ανάμεσά τους και τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ Σ. Μουστακλή, για το ρόλο που έπαιξε η εταιρία στη λειτουργία του πρατηρίου.

Στο πρόγραμμα, "συμπαίκτης" είναι και τα ΕΛΠΕ. Στα Γιάννενα, προγραμματίζεται δωρεά στον Δήμο για μετατροπές αυτοκινήτων και πρόγραμμα επιδοτήσεων στην περιοχή των Ιωαννίνων, για μετατροπές ή αγορές.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στο χαιρετισμό του, βρήκε την ευκαιρία να κάνει κριτική στις κρατικές δομές, αλλά και στο... κίνημα κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων, κατηγορώντας το για το "φοβίες".

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τόνισε ότι "πρωτοβουλίες σαν αυτή της ΔΕΠΑ είναι πολύ σημαντικές για τις προσπάθειες που κάνει μια περιοχή για να βγει από την ύφεση". Πρόσθεσε ότι "η Ήπειρος θα πρέπει να είναι προτεραιότητα, γιατί μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πυλώνα ανάπτυξης για όλη τη χώρα". Ζήτησε την "όσο το δυνατό πιο άμεση έλευση του αερίου", στα Γιάννενα.

Εκ μέρους του εκλεγέντα δημάρχου Μωυσή Ελισάφ χαιρέτισε ο εκλεγμένος δημοτικος σύμβουλος Φώτης Βάββας, ο οποίος τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσει στη μετατροπή του στόλου οχημάτων.

Φανερά χαρούμενος, μίλησε ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ κ. Μουστακλής, ο οποίος έκανε αναδρομή στην ιστορία της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back