ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην Εφορία ο Χρ. Μαντάς

Εικόνα του άρθρου Στην Εφορία ο Χρ. Μαντάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/02/2019, 18:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επίσκεψη στη ΔΟΥ Ιωαννίνων πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Στη ΔΟΥ συνομίλησε με τον υποδιευθυντή Φιλάρετο Οικονόμου, με προϊσταμένους του δικαστικού και ελεγκτικού τμήματος καθώς επίσης και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου των υπαλλήλων.

Ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε τον κ. Μαντά για τις περιοχές δράσεις της ΔΟΥ Ιωαννίνων. Σε σχέση με τα τρέχοντα ζητήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή, μετέφερε στον κ. Μαντά την προσμονή του κόσμου για τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς επίσης και την ανάγκη προτεραιοποίησης των υποθέσεων που ελέγχονται από την ΔΟΥ, ενδεχομένως ανά κλάδο. Αναφέρθηκε ακόμη στα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΟΥ καθώς και στην περιορισμένη φύλαξη κυρίως του περιβάλλοντος χώρου κατά τις νυχτερινές ώρες. 

Στις υπόλοιπες συνομιλίες που είχε ο κ. Μαντάς τονίστηκε η ανάγκη άρσης της πειθαρχικής και ποινικής δίωξης εναντίον των υπαλλήλων των ΔΟΥ σε περιπτώσεις που, λόγω κυρίως φόρτου εργασίας, οι έλεγχοι δεν ολοκληρώνονται εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών.

Οι υπάλληλοι έθεσαν στον κ. Μαντά το θέμα της ανάγκης για συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωσή τους σε φορολογικά θέματα και για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου. 

Ξεχωριστό κομμάτι στις συζητήσεις αποτέλεσε η μελλοντική αξιοποίηση του κτηρίου του παλιού Πανεπιστημίου στη Δομπόλη, το οποίο ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, και συμφωνήθηκε να γίνει μια ιδιαίτερη συνάντηση με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης το ζήτημα αυτό.  

Ο κ. Μαντάς από τη μεριά του, ενημέρωσε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση σε σχέση με την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των ελεγκτών κατά τη διάρκεια της  άσκησης των καθηκόντων τους και στις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και τη πρώτην κατοικία κ.λπ. « Η ελληνική κοινωνία χτυπήθηκε από την κρίση και τις πολιτικές λιτότητας με σφοδρότητα. Πολύς κόσμος ακόμη πιέζεται από την ανεργία, τα χρέη προς την εφορία, από τη καθημερινότητα. Μετά το κλείσιμο του μαύρου κύκλου των μνημονίων, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε με θετικά μέτρα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, υπέρ της δίκαιης ανάπτυξης, υπέρ της εργασίας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μαντάς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back