Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Στην αντεπίθεση περνά η Μέρκελ

Εικόνα του άρθρου Στην αντεπίθεση περνά η Μέρκελ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2016, 22:13
ΚΟΣΜΟΣ

Να μην υποχωρήσει στην πίεση της λαϊκιστικής Άκρας Δεξιάς στο θέμα των προσφύγων, παρά τις πρόσφατες εκλογικές επιτυχίες του εθνικιστικού δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), κάλεσε τη γερμανική πολιτική τάξη η καγκελάριος και επικεφαλής της Κεντροδεξιάς στη Γερμανία Άνγκελα Μέρκελ.

«Εάν αρχίσουμε τόσο στα λόγια όσο και στις πράξεις να υιοθετούμε προσανατολισμούς βάσει εκείνων που δεν ενδιαφέρονται για την εξεύρεση λύσεων, τότε εμείς θα χάσουμε την πυξίδα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια ομιλίας της ενώπιον της γερμανικής Βουλής, αναφερόμενη στην AfD.

«Οι πολιτικοί αξιωματούχοι οφείλουν να μετρούν τα λόγια τους, διότι, αν προχωρήσουμε σε μία κλιμάκωση, κερδισμένοι θα είναι όσοι ποντάρουν στα ηχηρά λόγια και στις απλοϊκές λύσεις», προειδοποίησε σε αποφασιστικό τόνο, αναφερόμενη στο ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι τα παραδοσιακά κόμματα δεν θα ξανακερδίσουν «την εμπιστοσύνη των πολιτών» παρά απορρίπτοντας αυτήν την κλιμάκωση.

Υπερασπιζόμενη την προσφυγική της πολιτική, η οποία βασίσθηκε «στις ηθικές και ανθρωπιστικές αξίες της Γερμανίας», επαίνεσε την εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο όταν η χώρα άνοιξε την πόρτα της στα κύματα των προσφύγων και υπενθύμισε ότι έκτοτε η ροή έχει δραστικά μειωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back