Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός

Εικόνα του άρθρου Στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2019, 19:26
ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ. Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Άγκυρα.

Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους.

Στο δείπνο που θα παραθέσει απόψε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού ο κ. Ερντογάν, έχει προσκαλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Το αεροπλάνο της ελληνικής κυβέρνησης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας λίγο μετά τις 3 το απόγευμα. Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι και η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν.

«Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου» σημειώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, στο Twitter, με αφορμή την επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία.

Στην ελληνική αποστολή, εκτός του πρωθυπουργού, συμμετέχουν ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, και ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας.


Το αυριανό πρόγραμμα

Το αυριανό πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει στις 09:15 επίσκεψη και στην Αγία Σοφία. Στις 11:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου μετά τη ξενάγησή του θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Στις 6.30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back