ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί για την αξιολόγηση

Εικόνα του άρθρου Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί για την αξιολόγηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2017, 17:19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα επιδιώξει κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στην Αθήνα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Μοσκοβισί θα συναντηθεί τόσο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, μια συνάντηση που ανακοίνωσε ο ίδιος ο ευρωπαίος επίτροπος κατά την παρουσίαση των ενδιάμεσων οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν για την περίοδο 2016-2018.

 Η Ελλάδα σύμφωνα με τον ίδιο  «το 2015 και το 2016 η απόδοση των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας ήταν πολύ καλύτεροι από αυτό που αναμενόταν στην αρχή του προγράμματος», με αποτέλεσμα  η οικονομική δραστηριότητα να αναμένεται «να αναπτυχθεί καλύτερα το 2017 και η ανάπτυξη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,7% του ΑΕΠ και στο 3,1% του ΑΕΠ το 2018».

Αφήνοντας αιχμές για την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, ανέφερε ότι «τις μελλοντικές αποφάσεις δεν θα τις βασίσουμε σε παλαιότερα στοιχεία, αλλά σ’ αυτά που έχουμε εδώ».

«Πρέπει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ήδη έχουν γίνει πολλά και τα αποτελέσματα φέρνουν καρπούς» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Κατά τον κ. Μοσκοβισί, οι εταίροι της Ελλάδας θα πράξουν αναλόγως και είμαστε αφοσιωμένοι στην ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Έχουμε εντατικές επαφές και αυτό δεν το κρύβουμε» έσπευσε να προσθέσει.

«Οικοδομούμε κάτι που θα το ονόμαζα ‘success story’, επομένως, δεν μπορούμε να προσθέσουμε μία νέα κρίση» κατέληξε.

Σύμφωνα με την έκθεση χειμερινών οικονομικών προβλέψεων 2017 «η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται σταδιακά από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας – ESM και μετά. Το ευνοϊκότερο οικονομικό κλίμα στηρίζει την ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης και αντανακλάται στις εξελίξεις της αγοράς εργασίας. Τα δημόσια οικονομικά παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες και οι συνολικές μακροοικονομικές προοπτικές παραμένουν θετικές, αν και υπόκεινται σε κινδύνους δυσμενέστερων εξελίξεων».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back