ΗΠΕΙΡΟΣ

Στη μνήμη ενός νέου εργάτη

Εικόνα του άρθρου Στη μνήμη ενός νέου εργάτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2022, 16:47
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Χρήστος Ζορμπάς έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα, κατά τη βάρδιά του στο εργοστάσιο της «Ήπειρος» στην Άρτα, πριν από 2 χρόνια. Ο 29χρονος ηλεκτρολόγος έπαθε ηλεκτροπληξία και η δίκη για τις ευθύνες είναι σε εξέλιξη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας, με κατηγορούμενους την ιδιοκτησία της εταιρίας, τη διεύθυνση και τον τεχνικό ασφαλείας του εργοστασίου.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας διοργανώνει συλλαλητήριο την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς και παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9.30 π.μ. έξω από το Πρωτοδικείο Άρτας, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία.

Ο Γιώργος Αλιφτήρας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας, σε σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστών που έγινε για το θέμα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία, του γενικού διευθυντή ασφάλειας της εταιρείας με τους τεχνικούς υπεύθυνους των εργοστασίων Άρτας και Ελασσόνας με ημερομηνία 30 Μαΐου 2020, με στοιχεία που «καταδεικνύουν πιθανές ελλείψεις ασφαλείας, για λόγους οικονομίας» όπως μεταξύ άλλων ανέφερε.

Το 902.gr αναφέρει ακόμα ότι ο κ. Αλιφτήρας «με παραστατικό τρόπο έδειξε τα γάντια που κατά την εργοδοσία χορηγήθηκαν στον άτυχο ηλεκτρολόγο ως ατομικό μέσο προστασίας, για να αποδείξει ότι είναι παντελώς ακατάλληλα για ηλεκτρολογικές εργασίες αφού δεν έχουν καμία πιστοποίηση για αυτές και δεν παρέχουν καμία θωράκιση από το ηλεκτρικό ρεύμα».

Επέδειξε ακόμα «φωτογραφίες από τον ηλεκτρικό πίνακα στον οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο Χρήστος Ζορμπάς, που αποδεικνύουν την πλήρη εγκατάλειψη των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του εργοστασίου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back