Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ανακοινώσεις για το θανατηφόρο εργατικό στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου Ανακοινώσεις για το θανατηφόρο εργατικό στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2020, 01:00
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο θάνατος του 29χρονου ηλεκτρολόγου Χρήστου Ζορμπά, στο εργοστάσιο της Ήπειρος ΑΕΒΕ κατά την εργασία του, ερευνάται από την αστυνομία, για να διαπιστωθούν οι αιτίες που προκάλεσαν το τραγικό γεγονός.

Η εταιρία, στην οποία εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος βάρδιας ο Ζορμπάς, εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του. «Ο Χρήστος Ζορμπάς είχε προσληφθεί στο εργοστάσιο ως ηλεκτρολόγος προ τριών μηνών. Στο σύντομο, όμως, διάστημα από την πρόσληψή του, είχε ήδη αποδείξει τις ικανότητές του και αναγνωριστεί ως πολλά υποσχόμενο, πολύτιμο μέλος της ομάδας της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της και συμπληρώνει: Η Ήπειρος ΑΕΒΕ «συνεργάζεται με τις αρχές στην έρευνα που θα αναδείξει τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος. Η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την εταιρεία, που ακολουθεί τα αυστηρότερα πρότυπα και διαδικασίες ασφάλειας, με τις αντίστοιχες εκπαιδεύσεις του προσωπικού, σε όλες της τις εγκαταστάσεις».

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, εκφράζει επίσης τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργάτη και τονίζει: «Πρόκειται για ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα στο βωμό του κέρδους, προαναγγελθέν από την εντατικοποίηση, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την ασυδοσία της εργοδοσίας που έχουν αποθρασύνει όλα τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις».  Καταγγέλλει ότι η εταιρία αρχικά «είχε το θράσος να μην ενημερώσει ούτε την οικογένεια του συναδέλφου μας για το συμβάν, αλλά ούτε να δηλώσει το εργατικό θανατηφόρο ατύχημα και να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας και τους αρμόδιους φορείς».

Τέλος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Άρτας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Απαιτούμε την πλήρη αποκάλυψη του εργοδοτικού εγκλήματος και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Να μην επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη με θύμα, για μια ακόμη  φορά, έναν νέο εργάτη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back