Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 18-06-2021, 13:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στο Νεοχωρόπουλο και στο Σταυράκι προχώρησε σήμερα η ΔΕΥΑΙ, όπως ανακοινώθηκε.

Το κόστος της σύμβασης του έργου, που είχε ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» τον Απρίλιο του 2019, ανέρχεται σε 2.840.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Με την υπογραφή της σύμβασης, οι εργασίες κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων στους οικισμούς Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι (οικισμοί εντός της λεκάνης του ρέματος Λαγκάτσα που καταλήγει στην λίμνη Παμβώτιδα).

Τα ακάθαρτα θα μεταφέρονται στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Ιωαννίνων, η οποία θα επεκταθεί κατάλληλα για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών. Στους εν λόγω οικισμούς, προβλέπονται νέα εσωτερικά δίκτυα ακαθάρτων ενώ τα υφιστάμενα έργα των δικτύων ακαθάρτων ενσωματώνονται στα νέα έργα.

Σε σχέση με τα έργα μεταφοράς, προβλέπεται η κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς που θα ξεκινά από την περιοχή του Νεοχωρόπουλου με κατεύθυνση προς Καρδαμίτσια, ο οποίος θα συλλέγει τα λύματα από τους οικισμούς Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι, και θα καταλήγει στο υπό κατασκευή αντλιοστάσιο ακαθάρτων στο Τσιφλικόπουλο. Το συνολικό μήκος των προτεινόμενων εσωτερικών δικτύων και των βαρυτικών αγωγών μεταφοράς είναι περίπου 21,5 km και των καταθλιπτικών αγωγών περίπου 2,4 km.

Τέλος, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή σχεδόν 1.550 ιδιωτικών συνδέσεων χωρίς οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa