Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κυκλικοί κόμβοι σε Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι

Εικόνα του άρθρου Κυκλικοί κόμβοι σε Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2021, 15:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tη σύμβαση για το έργο της κατασκευής δύο κόμβων στο Σταυράκι και στο Νεοχωρόπουλο υπέγραψε ο Δήμος Ιωαννιτών με την ανάδοχο εταιρία.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 560.000 ευρώ και οι πιστώσεις προέρχονται από ίδιους πόρους και το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Στο Νεοχωρόπουλο, ο κυκλικός κόμβος πρόκειται να κατασκευαστεί στη διασταύρωση  των οδών Πανεπιστημίου, Αγίου Σπυρίδωνα και Βλαχόστρατας και περιλαμβάνει: κυκλικό τύπο δακτύλιου κόμβου, κλάδο προς την οδό Πανεπιστημίου με κατεύθυνση προς την πίσω πλευρά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, κλάδο προς την οδό Αγίου Σπυρίδωνα με κατεύθυνση το κέντρο της Κοινότητας Νεοχωρόπουλου, κλάδο προς την Βλαχόστρατα και κλάδο προς την περιφερειακή οδό της πόλης.

Στο Σταυράκι, ο κυκλικός κόμβος πρόκειται να κατασκευαστεί στη διασταύρωση των οδών Αδαμάντιου Κασιούμη και Αγίου Κωνσταντίνου και περιλαμβάνει: κυκλικό δακτύλιο κόμβου, κλάδο προς την οδό Αδαμ. Κασιούμη με κατεύθυνση προς την κοινότητα Μαρμάρων, κλάδο προς την οδό Αδαμ. Κασιούμη με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα, κλάδο προς την οδό Αγίου Κωνσταντίνου με κατεύθυνση προς το κέντρο της Κοινότητας Σταυρακίου. 

«Πρόκειται για μία παρέμβαση που βελτιώνει τις οδικές υποδομές και ενισχύει την ασφάλεια στις μετακινήσεις. Μετά την υπογραφή της σύμβασης σκοπός είναι η ολοκλήρωση των εργασιών μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Οι δύο κόμβοι ήταν αίτημα των τοπικών κοινωνιών…» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος.


* Φωτό: ο κόμβος στο Νεοχωρόπουλο, όπως έχει σχεδιαστεί

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back