Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στη Βουλή τα κρούσματα στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή τα κρούσματα στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2020, 15:42
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τρεις βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας, με αφορμή το κρούσμα σε γαλακτοβιομηχανία της Άρτας.

Οι κ. κ. Χρήστος Κατσώτης, Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Παπαναστάσης που υπογράφουν την ερώτηση, αναφέρουν «οι υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας για σχολαστική ιχνηλάτηση των επαφών της στο χώρο της δουλειάς και της κοινότητας, δεν τηρήθηκαν. Η εργοδοσία αρκέστηκε σε μια απολύμανση, ενώ από την πολιτική προστασία και την περιφέρεια η αντιμετώπιση ήταν καθησυχαστική με μια ιχνηλάτηση κυρίως εκτός χώρου δουλειάς» και ότι μετά την παρέμβαση του Εργατικού κέντρου, «επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα εργαζόμενου στην ίδια επιχείρηση. Το Εργατικό Κέντρο Άρτας εκτιμώντας ότι με τη στάση τους οι αρμόδιοι φορείς επέδειξαν τουλάχιστον ολιγωρία, απευθύνθηκε στην Εισαγγελία και ακολούθησε η προβλεπόμενη διαδικασία, με προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου, ενώ ήδη προέκυπταν και άλλα 2 νέα κρούσματα».

Αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες» και ερωτούν εάν ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης προτίθεται «με εντατικούς ελέγχους και αυστηρές ποινές να υποχρεώσει τη μεγάλη εργοδοσία να εφαρμόσει τα μέτρα που υποδεικνύει ο ΕΟΔΥ, ώστε οι χώροι δουλειάς να μη γίνουν πεδία εξάπλωσης του κορονοϊού με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και το λαό».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back