ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη Βουλή τα ενεργειακά έργα

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή τα ενεργειακά έργα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2020, 15:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα δύο σημαντικά θέματα της ενεργειακής αναβάθμισης, προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ (διαβάστε εδώ), και της εγκατάστασης δεξαμενών υγραερίου, προϋπολογισμού 430.000 ευρώ (διαβάστε εδώ), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, που βρέθηκαν στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, φέρνει στη Βουλή η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα, με ερώτησή της προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Για το πρώτο θέμα, η βουλευτής ζητά να μάθει τον λόγο για τον οποίο καθυστερεί. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων περιμένει εδώ και καιρό την έγκριση των σχεδίων σύμβασης από την Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης.

Πολύ πιο εκτενής είναι η αναφορά στο έργο της εγκατάστασης και λειτουργίας δεξαμενών υγραερίου, το οποίο έχει «κολλήσει», επειδή η Πολεοδομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αδυνατούν να δώσουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, καθώς οι προδιαγραφές για τις εγκαταστάσεις τέτοιων συστημάτων δεξαμενών προβλέπουν μόνο οικιακούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Η κ. Μπακαδήμα επικαλείται και τη σχετική επιστολή του διοικητή του νοσοκομείου Βασίλη Τσίκαρη προς τα κόμματα, όπου καταγράφεται το πρόβλημα που υπάρχει, και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στα αναγκαία βήματα για να «ξεμπλοκαριστεί» το έργο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back