ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη Βουλή τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/01/2021, 18:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ερώτηση με θέμα την επανέναρξη δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς και από τα χωριά του νομού Ιωαννίνων κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης και Κώστας Μπάρκας και παρατηρείται μεταξύ άλλων η μείωση ή και κατάργηση δρομολογίων του ΚΤΕΛ από το Νοέμβριο του 2020 και μετά, από όταν ξεκίνησε δηλαδή η «δεύτερη καραντίνα».

Η κα Τζούφη αναφέρει ότι στο νομό Ιωαννίνων «καταγράφεται πλήρης απουσία μεταφορικής σύνδεσης της πόλης των Ιωαννίνων με τη συντριπτική πλειοψηφία των χωριών του Ζαγορίου, των Βορείων Τζουμέρκων, του Πωγωνίου, της Δωδώνης, της Ζίτσας και του Μετσόβου, ενώ περιορισμένα και αραιά δρομολόγια πραγματοποιούνται από και προς την Κόνιτσα».

Οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο υπουργό «να προχωρήσει σε ενέργειες που θα αποκαθιστούν την υπεραστική συγκοινωνία τόσο εντός του νομού Ιωαννίνων από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, όσο και σε όλη την επικράτεια από τα κατά τόπους υπεραστικά ΚΤΕΛ». Θέτουν ιδιαίτερα το ζήτημα της αναγκαίας μετακίνησης των ηλικιωμένων για εμβολιασμό, δεδομένου ότι τα τρία εμβολιαστικά κέντρα των Ιωαννίνων βρίσκονται στην πόλη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back